VIDEO | Prešovská Fakulta športu zorganizovala 2. ročník projektu Šport pre zdravie

1145x
25. Máj 2022
Športovci pomáhajú deťom z Ukrajiny
 Pozrite si našu videoreportáž
 
V športovom areáli Prešovskej univerzity sa odohrali benefičné zápasy vo volejbale a streetballe. Športové podujatie zorganizovala Fakulta športu s myšlienkou, že za vyzbieranú finančnú sumu nakúpia športové potreby deťom z Ukrajiny.
 
„So spolužiakom a spolužiačkou pomáhame detičkám v rámci športového krúžku, kde sa im venujeme dvakrát do týždňa. Vytvárame pre nich športové hodiny, kde majú pohybovú aktivitu zameranú na hocičo a s tým, že sme sa rozhodli pre nich vyzberať sumu, ktorá poputuje na športové zabezpečenie,“ informovala Kristína Gutteková, spoluorganizátorka podujatia.
 
„Peniaze zbierame formou dobrovoľného príspevku. Pripravili sme si bohaté občerstvenie, kofolu a palacinky. Vlastne je to formou dobrovoľného príspevku,“ uviedol spoluorganizátor podujatia.
 
 
Akcia sa niesla v dobrej atmosfére, kde si každý prišiel na svoje.
 
„Momentálne prebiehajú dve turnaje ako volejbal aj streetball. Ja som sa zúčastnila streetballu, ale tu sú aj nejaké voľnočasové aktivity, čiže je tu naozaj dobrá atmosféra a zábava,“ zhodnotila Barbora Stanková, účastníčka turnaja.
 
„Pretože je to charitatívny turnaj a chceli sme sa so spolužiakmi zahrať a zabaviť,“ ozrejmil Dávid Gašparovič, študent fyzioterapie.
 
Žiak športového krúžku pre Ukrajincov vo všetkej skromnosti uviedol, čo by momentálne najviac potreboval.
 
„Na krúžku sa venujeme športu. Tu sa mi veľmi páči a nič nepotrebujem, pretože všetko už mám,“ uviedol žiak krúžku pre Ukrajincov.
 
Spoluorganizátori ukončili akciu vyhodnotením súťaže v oboch disciplínach.
(9:00, red)
 
Diskusia
Pridať komentár