VIDEO | V Kružlove súťažili seniori, otvorili aj novú spoločenskú miestnosť

1492x
24. Máj 2022
V Kružlove súťažili seniori, otvorili aj novú spoločenskú miestnosť
 Pozrite si našu videoreportáž
 
V Kružlove sa uskutočnil ďalší ročník obvodových športových hier seniorov, ktorých organizátorom sa stala obec spolu s Jednotou dôchodcov Slovenska v Kružlove.
 
„Stretávanie ľudí je veľmi dôležité a hlavne, aby sa zabavili, zašportovali, a aby sme strávili takýto krásny slnečný deň spolu," uviedol Jozef Kmec, starosta obce Kružlov. 
 
 Športové družstvá seniorov
 
„Chceme ako my seniori ukázať, že sa vieme stretávať, hýbať, športovať, vyhrávať a vieme aj prehrávať, a chceme to ukázať tej verejnosti, ale najmä aj mladým ľuďom," povedala Anna Šimcová, predsedníčka ZO JDS v Kružlove.
 
Súťažiaci z Lenartova, Malcova a Kružlova súťažili v rôznych disciplínach, napríklad v kope na bránu, hode granátom či v trafení lopty do koša.Starosta obce zároveň slávnostne odovzdal seniorom nové spoločenské priestory, ktoré budú miestnej jednote dôchodcov slúžiť ako klubovňa. 
 
 Triafanie lopty do koša
 
„Keďže Jednota dôchodcov patrí medzi  našu najväčšiu organizáciu v obci, spoločne s obecným zastupiteľstvom sme rozhodli, že im dáme túto miestnosť na fungovanie a pre ich účely," upresnil starosta.
 
„Som veľmi rada a veľmi pekne ďakujem starostovi obce a obecnému zastupiteľstvu v Kružlove, že nám túto miestnosť dali. Budeme ju využívať na všestranné využitie pre seniorov," poďakovala predsedníčka ZO JDS v Kružlove.
 
 Otvorenie novej klubovne dôchodcov
 
„Je to veľmi pekné gesto od obce, a tým sa budú môcť naši seniori stretávať pri rôznych príležitostiach, pripravovať akcie, mávať zasadnutia výborov," uviedol Juraj Philippi, predseda Okresnej organizácie Jednoty dôchodcov.
 
Všetci súťažiaci v Kružlove strávili kvalitne prežité dopoludnie, plné pohybu a zábavy a domov si odniesli aj nové priateľstvá.
(12:00, red) 
Diskusia
Pridať komentár