VIDEO | Gymnázium Leonarda Stöckela vyprevadilo štvrtákov do ďalšieho života

1531x
18. Máj 2022
Posledný zvonček pre maturantov
 Pozrite si našu videoreportáž
 
Gymnázium Leonarda Stöckela v Bardejove zorganizovalo podujatie pod názvom Posledný zvonček, na ktorom sa pedagógovia rozlúčili so žiakmi maturitných tried. Vyprevadili ich tak do života a zaželali im veľa šťastia počas vysokoškolského štúdia.
 
„Každý rok sa lúčime s maturantmi takouto rozlúčkou pred akademickým týždňom. Je to našou tradíciou. Predstavia sa v plnej paráde, majú nejaké pekné slovo na rozlúčku, krátky program a samozrejme aj za kolegov sa im poďakuje jeden učiteľ, ktorý im zaželá veľa šťastia,“ uviedla Alena Gombošová, riaditeľka Gymnázia Leonarda Stöckela v Bardejove.
 
 Súčasťou podujatia bol krátky kultúrny program
 
Na škole sa lúčilo spolu 130 žiakov, ktorí plánujú pokračovať vo vysokoškolskom štúdiu. Predtým ich však ešte čaká maturita pred odbornou komisiou.
 
„Akcia s názvom „Posledný zvonček“ je takou milou pripomienkou toho, že majú pred akademickým týždňom, teda idú sa týždeň pripraviť na maturitnú skúšku, a potom od 23. mája ich čaká maturita po dvoch rokoch za zeleným stolom,“ informovala Dana Mikulová, koordinátorka bilingválnej sekcie gymnázia.
 
 So žiakmi sa lúčili všetci pedagógovia
 
Vedenie školy zorganizovalo toto podujatie vo vnútorných priestoroch po dvoch pandemických rokoch. Končiaci študenti prezradili, ako vnímali túto rozlúčku.
 
„Bolo to určite pre nás všetkých veľmi emotívne a určite nám chýba aj ten rok, tretí ročník čo sme boli doma. Možno aj ten kolektív by bol viac taký spojený a určite aj tie výlety chýbajú a všetci nám budú chýbať,“ odpovedala maturantka Daniela Vatehová.
 
 Maturantov čakajú skúšky už 23. mája
 
„Cez akademický týždeň sa budem určite učiť, pretože na to je aj určený. Ja som strašne šťastná, pretože mi sme také niečo nemali kvôli tej korone, a tak ďalej a toto je naozaj také, že všetci spolu, všetci stojíme krásne oblečení a lúčime sa. Je to taký silný moment pre mňa veľmi,“ povedala maturantka Viktória Kuľková.
 
Učitelia veria, že sa ich žiakom bude v ďalšom živote dariť a dúfajú, že na svoju strednú školu nezabudnú.
(11:30, red)
Diskusia
Pridať komentár