VIDEO | Žiaci Spojenej školy na Štefánikovej ulici v Bardejove v rámci projektu Erasmus + navštívili Prahu

1291x
18. Máj 2022
Stážovali v rámci erasmáckeho projektu „Svet v obrazoch“
 Pozrite si našu videoreportáž
 
Spojená škola na Štefánikovej ulici v Bardejove umožnila svojim žiakom vycestovať v rámci projektu Erasmus + do zahraničia, kde sa mali možnosť zdokonaliť vo svojich odborných zručnostiach.
 
„Naši žiaci sa zúčastnili odbornej stáže v Prahe v dňoch 20. marca až 6. apríla v počte 12 žiakov, kde grafici vykonávali prax v rôznych grafických firmách, v ktorých získavali jednak odborné skúsenosti a jednak jazykové zručnosti. Prichádzali do styku so zákazníkmi. Žiaci odboru murár vykonávali prax na reálnej stavbe, a to bolo športové rekreačné centrum,“ uviedla Eva Kurnátová, riaditeľka Spojenej školy na Štefánikovej ulici.
 
Stáže absolvovali v prestížnych firmách 
 
Grafici digitálnych médií mali možnosť praxovať v najväčšej českej firme FotoŠkoda, ktorá sa zaoberá rôznymi fotoslužbami.
 
„Čo sa týka práce, tak sme upravovali fotografie vo fotoshope, čiže retušovanie a tak ďalej. Fotografie sa museli prve oskenovať, no a potom podľa potreby zákazníka sme ich upravovali,“ doplnila Viktória Peržeľová, žiačka v odbore grafik digitálnych médií.
 
 
„Táto výstava bola súčasťou mojej praktickej maturitnej skúšky, a keďže ja som vášnivý fotograf a veľmi rád fotím šport, tak nie je to taká klasická športová fotografia, je dosť štylistická. Chcel som poukázať na tú dramatickosť a na to, že šport nie je vlastne aktivita, ale je to životný štýl a umenie,“ dodal Róbert Slota. 
 
Počas Erasmu spoznali nové miesta 
 
Vo voľnom čase mali možnosť navštíviť veľa zaujímavých miest a spoznať Prahu. Mnohí študenti dostali ponuky na ďalšie spolupráce.
 
„Naučil som sa rýchlejšie pracovať, taktiež pracovať s debnením a zakladať to všetko do šnúrky a naučil som sa tam rýchlejšie postupy a efektívnejšiu prácu,“ uviedol Kristián Jurík, žiak v odbore murár.
 
Projekt slúžil predovšetkým na prepojenie teoretických vedomostí s praktickými zručnosťami, ktoré dopomohli k tomu, aby sa žiaci zdokonalili vo svojich odboroch.
(14:05, red) 
Diskusia
Pridať komentár