V Bardejovských kúpeľoch a.s. zaznamenali 60 percentnú obsadenosť

2407x
12. Máj 2022
Bardejovské Kúpele sa zapĺňajú
 Hotel Astória
 
Príchod jari prilákal verejnosť k rekreácii v oblasti Bardejovských Kúpeľov. Tie prekonali 60% obsadenia svojich kapacít už na začiatku mája. Počet návštevníkov stále rastie.
 
Manažment očakáva, že v letných mesiacoch by mohli mať kapacity úplne vyťažené. V lete by sa tak dostali na úroveň pred pandemickou krízou, no ani to nezmaže straty zo začiatku tohto a predchádzajúcich dvoch rokov.
 
,,Sme opatrne optimistickí a dúfame, že žiadna ďalšia vlna covidu nepríde. Vedie nás k tomu úroveň zaočkovanosti na Slovensku a priebeh poslednej vlny covid variantu omikron. K zlepšujúcim sa číslam prispieva i opätovný rozbeh bielej medicíny a zvyšujúce sa potreby pooperačnej kúpeľnej liečby, zdecimovanej odkladaním výkonov počas pandémie. Na druhej strane zdroje na liečbu od poisťovní stagnujú, či dokonca v niektorých prípadoch aj klesajú.
 
Aj samoplatcovia majú hlbšie do vrecka, vzhľadom na infláciu a všeobecný rast cien, predovšetkým potravín, energií a dopravy. Pritom my sme ceny upravovali iba symbolicky o pár eur na deň, aby sme udržali záujem o kúpeľnú liečbu a jej dostupnosť. Podľa záujmu klientov sa zdá, že by to nemalo obmedziť dostupnosť kúpeľnej liečby,“ vysvetlila T. Šatanková, ekonomicko-obchodná riaditeľka Bardejovských kúpeľov a.s.
 
 
 Štvorhviezdičkový hotel Alexander
 
Momentálna ponuka liečebných pobytov a postcovidovej liečby je v Bardejovských kúpeľoch a.s. široká. Ubytovanie si hostia prispôsobujú v rôznych zariadeniach. Kúpele ponúkajú aj samoplatcovské pobyty za stále ceny. Vo hoteli Alexander sa konajú svadby, oslavy, kongresy a iné akcie.
 
Kapacita v hlavnej sezóne je približne 1100 lôžok. Pred krízou ich ročne navštívilo takmer 25 000 osôb. Väčšina návštevníkov je z Prešovského a Košického kraja, ktoré majú spolu 1,5 mil. obyvateľov.
 
Welness SPA v Bardejovských kúpeľoch a.s.
 
Nájdete tu najširšie indikačné zameranie spomedzi všetkých slovenských kúpeľov. Okrem tradičnej liečby vnútorných ochorení sú v schválenom indikačnom zozname i choroby ženské, nervové a ochorenia pohybového aparátu.
 
V letných dňoch je k dispozícii vonkajšie kúpalisko s vyhrievanou vodou. Na svoje si prídu aj milovníci športu, pre ktorých je pripravených 6 tenisových kurtov, petang, bowling bar, minigolf, squashové ihrisko i požičovňa bicyklov.
 
 K dispozícii je bowling bar, petang, kurty, ihriská a iné
 
Najväčšie ubytovacie zariadenia sú prepojené s budovou Balneoterapie vnútornými chodbami, takže klienti sa dostanú na procedúry pohodlne v každom počasí. Komplexný liečebný program pozostáva z pitnej kúry, vodoliečebných, fyzikálnych, elektro-, magneto a svetloliečebných metód, ktoré sa priebežne dopĺňajú a upravujú na základe nových lekárskych poznatkov.
 
Postcovidová liečba
 
Bardejovské Kúpele a.s. majú unikátnu MLS laserovú terapiu v kombinácii s magnetoterapiou, ktorá už rok prináša výsledky. Pacientom sa po jej absolvovaní lepšie dýcha a zlepšuje sa im celková kondícia. V oblasti postcovidovej liečby sú v rámci SR na poprednom mieste.
(11:22, red)
 
Diskusia
Pridať komentár