VIDEO | V Bardejove sa uskutočnili jazdecké preteky v parkúrovom skákaní

1988x
09. Máj 2022
Skákalo sa aj o pohár primátora 
 Pozrite si našu videoreportáž
 
Mesto Bardejov, Spojená škola na Štefánikovej ulici a jazdecký klub NOVOTEAM Abrahámovce zorganizovali 26. ročník jazdeckých pretekov v parkúrovom skákaní.
 
„Dva roky pandémie urobili svoje a nemali sme z toho radosť. O to viac máme radosť, že sa dnes tieto preteky konajú, že je tu veľká účasť verejnosti, rodiny s deťmi, a tak môžeme osláviť krásne májové dni, ktoré začali a ktoré budú mať pokračovanie ešte aj v ďalších dňoch,“ uviedla Eva Kurnátová, riaditeľka Spojenej školy na Štefánikovej ulici.
 
 
 Preteky prebiehali v troch kategóriách
 
Na podujatí si prišli na svoje rodičia aj deti
 
„Okrem toho, že tu máme krásne počasie, máme tu koníky a atrakcie. Urobili sme velikánsku šmýkačku. Majú tu balóny a predaj, kde si každý príde na svoje pochutiny spolu s deťmi. Pripravili sme pre nich hlavne po troch rokoch, po tak dlhej pandemickej prestávke parkúrové skákanie, kde sa môžu odprezentovať v troch kategóriách všetci tí, ktorí už tak dlho čakali na to, aby mohli prísť so svojimi štvornohými zvieratkami do Bardejova,“ informoval Martin Choma, vedúci oddelenia kultúry MsÚ.
 
 
Na svoje si prišli veľkí i malí
 
Jazdcom prialo aj počasie, ktoré vytvorilo vhodné podmienky pre preteky. Súťažilo sa aj o Pohár primátora, ktorý získal Ján Novotný z jazdeckého klubu NOVOTEAM Abrahámovce.
 
„Naozaj treba poďakovať pani riaditeľke, že sa snažia o maximum čo môžu. Toľko ľudí sa nezíde ani na Cene rektora v Košiciach,“ poznamenal Jozef Cigánek, hlavný porotca pretekov.
 
 Pohár primátora mesta získal Ján Novotný
 
Súťažiacich sme sa opýtali na to, či sa im podmienky pre preteky pozdávali.
 
„Išli sme tu s obavami kvôli počasiu a povrchu, ale sme milo prekvapení a preteky sa nám páčili,“ odpovedala Iveta Ďurišinová, jazdkyňa z JK Larisa Trebišov.
 
„Veľmi sa teším, že neprší, pretože hlásili teda také všelijaké počasie, čiže je to fajn,“ upozornila Miriam Mondiková, jazdkyňa z JK Larisa Trebišov.
 
Organizátori sa už teraz tešia na ďalší ročník jazdeckých pretekov a dúfajú, že sa o rok stretnú v ešte väčšom počte účastníkov.
(20:30, red, foto: Spojená škola, Štefánikova 64, Bardejov)
Diskusia
Pridať komentár