Otec týral vlastnú dcéru

2553x
09. Máj 2022
Všímavosť sociálnej pedagogičky zachránila dievčatko
 
V piatok (06.05.2022) sa dostavila na políciu sociálna pedagogička zo základnej školy v okrese Sabinov a podala trestné oznámenie pre podozrenie týrania žiačky.
 
Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci zločinu týrania blízkej osoby a zverenej osoby. Páchateľ v mieste bydliska opakovane vystavoval dievčatko fyzickému a psychickému utrpeniu. Fyzicky ju napádal, udieral palicou, káblom i rukami po celom tele. Otec ju nútil vykonávať prácu v domácnosti a starať sa o jej mladších súrodencov.
 
Žiačke neposkytol dostatočnú starostlivosť a ani výživu. Na základe získaných dôkazov bol muž zadržaný a umiestnený do cely policajného zaistenia. Okresný vyšetrovateľ obvinil 39 ročného muža zo zločinu  týrania blízkej a zverenej osoby.
 
S násilím sa stretávame aj za zatvorenými dverami v podobe takzvaného „domáceho násilia“, kedy sú ľudia obeťami neľudského správania, sú zneužívaní alebo týraní. Takéto konanie je porušovaním základných ľudských práv!
 
 
Ak dochádza k ich ohrozeniu alebo porušeniu je potrebné zasiahnuť, je potrebné problém neodkladať a riešiť ho. Pre obete je oznámenie na polícii iste ťažké rozhodnutie, zvlášť ak je útočník blízka osoba. Pre obeť je to mimoriadne zložitá situácia, no je potrebné o tom povedať niekomu blízkemu, či osobe , ktorej dôverujeme.
 
Policajný zbor chráni všetkých, preto by poškodení nemali váhať a s dôverou sa môžu kedykoľvek obrátiť na políciu. Násilie nemusí oznámiť len obeť, ale ktokoľvek ! Je nutné privolať políciu čo najskôr, prv než sa násilie vystupňuje do tragických udalostí. Buďme preto všímaví k ľuďom okolo seba.
(12:00, KR PZ PO) 
Diskusia
Pridať komentár