Podujatie Športuj Slovensko odštartuje v Prešove

1271x
05. Máj 2022
Do Prešova zavítajú Žampovci a Kuzminová 
 Nebudú chýbať ani cyklistické preteky pre najmenších
 
V sobotu 14. mája odštartuje v Prešove projekt Športuj Slovensko, ktorého cieľom je podporiť deti a mládež v športových aktivitách. Slovenský olympijský a športový výbor chce po pandémii opäť rozhýbať celé Slovensko. 
 
Organizátori uviedli, že účastníkov športového víkendu čakajú dni plné športu a zábavy pre celú rodinu. Počas Olympijských dní sa uskutočnia celkom štyri podujatia, ktoré začnú 14. mája v Prešove v jazdeckom areáli na sídlisku III.
 
Následne budú pokračovať 21. mája na Štrbskom Plese, 23. mája v Donovaloch a vyvrcholia 3. septembra v Bratislave. Každého podujatia sa zúčastnia slovenskí olympionici, s ktorými si budú môcť návštevníci zašportovať.
 
 Podujatie navštívia aj známi športovci
 
„Po pandemickom období je potrebné vrátiť šport do hry na všetkých úrovniach. Chceme utužiť vzťah rodín s deťmi k športu, aby sa stal súčasťou ich života. Práve v rodinách získavajú deti základné návyky pre pohybovú a telesnú kultúru,“ uviedol v tlačovej správe prezident SOŠV Anton Siekel.
 
Na svoje si príde každý
 
K dispozícii budú rôzne športové aktivity, v ktorých ich povzbudia známi športovci. Účasť na podujatí potvrdili Anastasia Kuzminová, Jakub Grigar, Róbert Vittek, Adam a Andreas Žampovci.
 
 
 Tradičný beh Olympijského dňa
 
Súťažiť sa bude aj v Behu Olympijského dňa či v súťaži Bicykel Olympijského dňa. Návštevníci si budú môcť vyskúšať aj futbal, florbal, basketbal, volejbal, biatlon, lezeckú stenu či jednotlivé atletické disciplíny.
 
Súčasťou akcie bude pestrý kultúrny program, autogramiáda úspešných športovcov i tvorivé dielne.
(15:30, red)
Diskusia
Pridať komentár