VIDEO | Prešovská univerzita otvorila nové priestory

1130x
05. Máj 2022

Zdravotníci z PU majú nové priestory

Pozrite si našu videoreportáž 

Budúci zdravotníci z Fakulty zdravotníckych odborov Prešovskej univerzity majú nové priestory. Vznikli v nevyužívanom podkroví budovy fakulty, ktorého rekonštrukcia stála 560-tisíc eur.

Vzniklo 12 pracovní pre pedagógov, dve odborné učebne, z toho v jednej sme teraz, jedna väčšia poslucháreň, kuchynka a sociálne zariadenie," Peter Kónyarektor PU.

Nové priestory slávnostne otvoril rektor univerzity 

Dve nové odborné učebne poslúžia pre študentov programu pôrodná asistencia a urgentná zdravotná starostlivosť. Na ich dovybavenie išlo ďalších zhruba 100-tisíc eur.

Aj priestor a pracovné prostredie vychováva, takže študentky tým, že majú nové pomôcky, nové materiálno technické zabezpečenie, tak už sa posunieme zase o jeden stupienok v kvalite vzdelávania vyššie," Štefánia Andraščíková, dekanka Fakulty zdravotníckych odborov PU.

 
  Priestory majú skvalitniť študentom výučbu
 
Tento priestor len pomôže tomu, že tí študenti budú mať ďalej záujem študovať na fakulte a predpokladám, keďže nemocnica nie je ďaleko, že ten presun z týchto priestorov bude jednoduchší aj vďaka takým pracoviskám ako boli odprezentované, kde si aj prakticky môžu vyskúšať, že ich ten priestor u nás neprekvapí," Ľubomír Šarník, riaditeľ FNsP J.A. Reimana v Prešove.

Investícia do nových učební a pracovísk má zároveň pomôcť vyriešiť poddimenzované priestorové kapacity fakulty, o ktorú je medzi uchádzačmi o štúdium veľký záujem.

 
Odborná učebňa zdravotníckych odborov 

Je to v súčasnosti najžiadanejšia fakulta našej univerzity. Určite sa zvýšili aj možnosti priestorové pre študentov, už len týmito troma študijnými priestormi, ktoré tu vznikli," dodal Kónya.

Naozaj sme sa potrebovali posunúť, pretože každým rokom máme nárast uchádzačov o jednu tretinu. Teraz sa nám napríklad do pôrodnej asistencie hlási 107 študentov, môžeme zobrať 30," poznamenala Andraščíková.

Aktuálne na zdravotníckej fakulte študuje v siedmich odboroch zhruba 1250 študentov v dennej aj externej forme.

(9:52, red)
Diskusia
Pridať komentár