V Prešove na uliciach Škultétyho a Jána Pavla II. zrekonštruujú mosty

674x
05. Máj 2022
Rekonštrukcie prinesú dopravné obmedzenia  
 
 Most je dlhodobo v havarijnom stave
 
Jeden z najvyťaženejších mostov v Šariši sa nachádza na Škultétyho ulici a je vo veľmi zlom stave. Po rokoch sa tak dočká zložitej a rozsiahlej rekonštrukcie, ktorá bola vyčíslená na viac ako dva milióny eur.
 
Práce na mostoch začnú 7. mája. Od tohto dátumu dôjde k zmenám automobilovej a mestskej dopravy. Most na Škultétyho ulici sa uzavrie úplne. Na ulici Jána Pavla II. dôjde len k zjednoteniu smeru premávky.
 
„Pre uzávierku mosta dôjde na najbližších križovatkách k zmene dopravného značenia – hlavnej cesty. Pôjde o križovatku Škultétyho – Masarykova – Kuzmányho a križovatku Škultétyho – Budovateľská. Na týchto križovatkách budú zmenené aj signálne plány, a to z dôvodu zmeny organizácie dopravy a obchádzkových trás. Vodičov prosíme, aby rešpektovali dočasné dopravné značenie," uviedla Lenka Šitárová, odborná referentka.
 
Obchádzková trasa pre automobily
 
Obmedzenia nastanú aj v mestských spojoch a v prímestskej doprave. Do platnosti vstúpia cestovné poriadky pre všetky linky verejnej autobusovej dopravy, ktoré premávajú cez tieto mosty.
 
"Počas uzávery mosta nebude premávať trolejbusová linka č. 38 a linky č. 2, 5 a 7 budú premávať po upravených trasách. Linka č. 2 bude obsluhovaná autobusom a vznikne aj náhradná autobusová linka č. 3,“ dodala Šitárová.
 
Rekonštrukcia mosta na Škultétyho ulici je jedna z najväčších investícií mesta Prešov v tomto roku.
(9:30, red) 
Diskusia
Pridať komentár