V bardejovskej knižnici sa uskutočnil workshop pre žiakov Spojenej školy

1195x
03. Máj 2022
Deti, hurá do knižnice
 
 Deti Špeciálnej základnej školy Pod papierňou
 
Vo štvrtok 28. 4. 2022 sa v Okresnej knižnici Dávida Gutgesela uskutočnil v rámci projektu Deti, hurá do knižnice workshop pre žiakov Spojenej školy - špeciálnej základnej školy, Pod papierňou.
 
Cieľom projektu, ktorý z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia je prostredníctvom série rôznorodých, inšpiratívnych a zážitkových workshopov rozvíjať radosť z kníh, čítania i knižnice, ako miesta, kde sa dá nielen požičiavať knihy a čítať, ale aj tvorivo fungovať.
 
Kreatívne strávený čas prinieslo aj štvrtkové stretnutie. Žiaci vytvárali kresby a diela, ktoré budú následne pretavené do grafického obsahu a použité na tvorbu dizajnu plagátu k detskému literárnemu festivalu Zaži s Gutgeselom, že kniha je skvelým priateľom, ktorý sa v knižnici uskutoční od 8. do 10. júna 2022.
 
Pozrite si našu videoreportáž
 
Pretavenie pôvodných originálnych kresieb do grafického obsahu a na produkty, ktoré majú reálne využitie, je možné vďaka grafickému štúdiu BRUT.TO, ktoré si za svoje aktivity vyslúžilo Špeciálne uznanie za spoločenský prínos v Národnej cene za dizajn 2020.
 
Zakladateľky grafického štúdia Tereza Sejková, ktorá viedla štvrtkový workshop a Zuzana Kutašová zapájajú do tvorby dizajnu ľudí so zdravotným znevýhodnením a ukazujú, aký dôležitý je pocit užitočnosti. Prehliadku výstavy diel z workshopu ponúkne knižnica v mesiaci jún 2022 aj verejnosti.
(12:05, J. Lipková, foto: M. Čonková) 
Diskusia
Pridať komentár