Chýbalo len málo a medzi obcami Veľaty a Čerhov by došlo k veľkej tragédii

2314x
28. Apríl 2022
Na železničnom priecestí sa zakliesnil autobus s cestujúcimi
 
 V autobuse bolo 19 cestujúcich
 
Na štátnej ceste medzi obcami Veľaty a Čerhov takmer došlo k tragédii. Diaľkový autobus viedol 29-ročný štátny príslušník Moldavska. V ňom sa malo nachádzať 19 osôb.
 
Vodič viedol vozidlo v smere k obci Veľaty. Podľa doterajších zistení, vodič ignoroval červenú svetelnú signalizáciu, kde mal dostatočný výhľad na prichádzajúci vlak.
 
Aj napriek tomu vstúpil s vozidlom na železničné priecestie, na ktorom sa spustili závory a autobus ostal zakliesnený. Rušňovodičovi prichádzajúceho osobného vlaku sa vďaka použitiu rýchlo účinných bŕzd, našťastie, podarilo vlak zastaviť 15 metrov pred železničným priecestím.
 
 Pozrite si našu videoreportáž
 
Autobusu sa podarilo odísť z priecestia pomocou okoloidúceho vodiča, ktorý mu zdvihol závory. Prekvapením však bolo, že vodič autobusu pokračoval ďalej v ceste akoby sa nič nestalo.
 
Zastavili ho však policajti Obvodného oddelenia Policajného zboru Michaľany. Tí ho podrobili dychovej skúške, no prítomnosť alkoholu sa u neho nepotvrdila. Dychová skúška bola negatívna aj u rušňovodiča. K zraneniam osôb nedošlo.
 
Nezodpovedného vodiča z povolania obmedzili na slobode. Príslušník Policajného zboru ho obvinil z trestného činu všeobecného ohrozenia.
(15:00, red)
Diskusia
Pridať komentár