Prešovská polícia riešila dva podobné prípady v priebehu pár hodín

736x
26. Apríl 2022
Polícia riešila v nedeľu dva zaujímavé prípady nezodpovedných vodičov
 Rovnaké prípady v priebehu pár hodín
 
V nedeľný podvečer sa 42 ročný muž z Vyšnej Šebastovej premával na motocykli bez evidenčného čísla a predpísaných osvetlení.
 
Policajná hliadka ho zastavila a podrobila kontrole. Motocyklistovi namerali viac ako 2,7 promile alkoholu. Následne vodiča obmedzili na slobode a neskôr ho umiestnili do cely policajného zaistenia, kde sa vykonali potrebné procesné úkony, na základe ktorých vzniesli proti vodičovi obvinenie pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.
 
Druhý rovnaký prípad opitého vodiča museli policajti riešiť len krátko potom, ako umiestnili motocyklistu do cely predbežného zadržania.
 
 Obaja skončili v cele predbežného zadržania
 
Len o hodinu a pol neskôr na ulici Soľnej v Prešove, narazil pri cúvaní do odstaveného vozidla 69 ročný vodič, ktorý sa dostatočne nevenoval riadeniu svojho vozidla. 
 
Muž na mieste nehody neostal, ale vrátil sa o pol hodiny neskôr. Vodiča podrobili dychovej skúške a jej výsledok prevýšil hodnotu 1,4 promile. Aj tohto vodiča ihneď obmedzili na osobnej slobode a umiestnili do cely policajného zaistenia. 
 
Na základe získania dôkazov o danej nehode ho obvinili z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.
(11:45, PZ PSK)
Diskusia
Pridať komentár