Na Okresnom súde v Košiciach a Bratislave nahlásili bombu

769x
25. Apríl 2022
Ďalší „bombový“ frajer za mrežami
 
Nahlasovateľ bomby bol zadržaný 
 
„Chcel by som nahlásiť bombu, príjemný deň, anonym“. Takéto privítanie čakalo v e-mailovej schránke Okresného súdu v Košiciach iba deň po veľkonočných sviatkoch, v utorok (19.4.), že na 2 adresách v Košiciach a jednej v Bratislave je uložená bomba.
 
Polícia aj ostatné záchranné zložky preto začali okamžite konať. Na miesta boli okamžite vyslané policajné hliadky aj psovod so služobným psom špeciálne vycvičeným na vyhľadávanie výbušnín.
 
Zo všetkých, v e-mailovom podaní označených, objektov boli evakuovaní pracovníci i všetky prítomné osoby. Pyrotechnickou prehliadkou sa však prítomnosť nástražného výbušného systému, výbušnín či munície, našťastie, ani v jednom prípade nepotvrdila.
 
Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru preto v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre trestný čin šírenia poplašnej správy a po páchateľovi, ktorý oznámil nepravdivú informáciu, a tá následne vyvolala opatrenia vedúce k nebezpečenstvu vážneho znepokojenia osôb nachádzajúcich sa v priestoroch budov, začala polícia intenzívne pátrať.
 
 
 Na dvere mu zaklopali kukláči
 
Netrvalo dlho a „bombovému“ frajerovi boli muži zákona na stope. Ešte v utorok večer mu na dvere v obci Suché v michalovskom okrese „zaklopali“ košickí kukláči, ktorí ho „odprevadili“ pred vyšetrovateľku.
 
Košická vyšetrovateľka po vykonaní nevyhnutných procesných úkonov, po zhromaždení a vyhodnotení všetkých získaných dôkazových materiálov, 39-ročného Mariána z okresu Michalovce obvinila z trestného činu šírenia poplašnej správy.
 
Zároveň spracovala podnet na jeho vzatie do väzby, ktorý sudca Okresného súdu Košice II akceptoval. Obvinený Marián si tak v prípade dokázania viny môže za mrežami posedieť jeden až päť rokov.
(13:10, KR PZ Košice) 
Diskusia
Pridať komentár