Lupičom z Nižného Tvarožca prišli na ďalší zločin

1098x
20. Apríl 2022
Z jednej ,,návštevy“ na druhú, nikde ich ale nečakali
 
Spôsobená škoda je viac ako 2 050,- Eur 
 
Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bardejove, na základe získanej dôkaznej situácie vzniesol obvinenie dvom mužom a to za zločin krádeže, za trestný čin porušovania domovej slobody i trestný čin poškodzovanie cudzej veci.
 
Muži sú vo veku 20 a 26 rokov a pochádzajú z obce Nižný Tvarožec. Išlo o skutky, ktorých sa dopustili formou spolupáchateľstva. Dňa 07.04.2022 podvečer po vzájomnej dohode preskočili oplotenie jednej z chát v katastri obce Zlaté.
 
Sekerou, ktorú si doniesli so sebou, vypáčili uzamknuté vchodové dvere chaty, vošli dnu a objekt prehľadali. Odcudzili kladivo, sekeru, taniere, šálky, príbor, poháre a taktiež rôzne druhy alkoholu. Poškodený majiteľ škodu vyčíslil predbežne na cca 300,-Eur. Muži vo svojich aktivitách pokračovali ďalej.
 
 
 Zobrali všetko, čo sa im prišlo pod ruky
 
Už o 3 dni neskôr (10.04.2022) večer, neoprávnene vošli do troch riadne oplotených rekreačných chát v chatovej oblasti Mníchovský potok, kataster obce Zlaté. Chaty, aj im priľahlé objekty prehľadali.
 
Odniesli si všetko čo im prišlo pod ruky, od domácich vecí na užívanie až po rôznorodý pracovný materiál (kliešte, príbor, taniere, misky, biolit, cukor, saponát, rôzne káble i záhradnícke nožnice). Celková škoda v týchto prípadoch prekročila čiastku 2.050,-Eur. Obaja muži boli včera (19.04.2022) zadržaní a boli umiestnení do cely policajného zaistenia.
(11:30, red) 
Diskusia
Pridať komentár