V knižnici D. Gutgesela sa konal 17. ročník medzinárodného podujatia Noc s Andersenom

1344x
14. Apríl 2022
Noc s Andersenom v Okresnej knižnici Dávida Gutgesela
 
 Podujatia sa zúčastnilo 30 detí
 
„Pán Andersen, skončil sa deň, čakáme na vás, tak poďte k nám, ste múdry pán, čítajte nahlas, pán Andersen,...“ zaznelo v piatok 1.4.2022 v priestoroch študovne Okresnej knižnice Dávida Gutgesela, kde po dvojročnej prestávke pokračoval 17. ročník podujatia Noc s Andersenom.
 
Medzinárodné podujatie, ktoré tento rok realizovala Okresná knižnica Dávida Gutgesela sa konalo formou rozprávkového popoludnia. Zúčastnilo sa ho celkom 30 detí. Na účastníkov čakal program plný spevu, tanca, tvorenia a zábavy.
 
Keďže sa Noc s Andersenom organizuje pri príležitosti výročia narodenia dánskeho rozprávkara Hansa Christiana Andersena, program sme odštartovali spevom pesničky Pán Andersen, ktorú s účastníkmi podujatia hravým spôsobom nacvičila vedúca saleziánskeho speváckeho zboru Vinimini, Silvia Demská. Deti nezaháľali a k pesničke vymysleli aj vlastnú ukazovaciu choreografiu. Znalosť Andersenových rozprávok preukázali pri skladaní rozprávkového puzzle.
 
 
Kúzlo čítania kníh umocnila výroba originálnej záložky Knihorožky pod vedením lektorky a zakladateľky značky Knihorožka Jany Mackovej. Tvorivá dielňa sa uskutočnila v rámci projektu Deti, hurá do knižnice, ktorú z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. Nezabudnuteľnými hereckými výkonmi si publikum podmanili žiaci Súkromnej základnej umeleckej školy Pod Vinbargom 1, ktorí zahrali detskú divadelnú komediálnu hru Kronika mesta Kocúrkova v úprave Mgr. Jaroslavy Štefančinovej.
 
O tom, že kamarátstvo s knihou sa dá vyjadriť aj modernou gymnastikou nás presvedčila svojím vystúpením Rea Filipa Hrabčáková na pesničku Radšej knihu. Chuť hýbať sa preniesla aj na deti, ktoré si vyskúšali rozprávkový strečing.
 
Program ukončilo započúvanie sa do rozprávky od Hansa Christiana Andersena s názvom Svätá pravda, ktorú deťom prečítala pani knihovníčka Lucia Petrušová.
 
Okrem spomienok na rozprávkové popoludnie sa účastníci Noci s Andersenom mohli tešiť aj z odznakov, magnetiek a pamätných listov, ktoré si odniesli na pamiatku.
(13:45, Jana Lipková) 
Diskusia
Pridať komentár