VIDEO | Spoznaj rozmanitý svet spoločenských hier

1773x
14. Apríl 2022
Skvelá myšlienka nielen pre rodiny
 Pozrite si našu videoreportáž
 
V košických výmenníkoch sa každú druhú nedeľu stretávajú priaznivci spoločenských hier, aby sa v rodinnej atmosfére porozprávali a hlavne aby si medzi sebou zasúťažili.
 
„Chceme rozšíriť povedomie o spoločenských hrách v rámci Košíc a v blízkom okolí a umožniť si hry požičať a doma si zahrať a takýmto spôsobom chceme dať na vedomie, že niečo také funguje a existuje a chceme hlavne, aby ľudia hrali spoločenské hry, aby sa venovali deťom , či už doma alebo s partiou, aby čas trávili spoločne,“ uviedol na úvod jeden z organizátorov podujatia Spoznaj rozmanitý svet spoločenských hier Pavol Menšík.
 
Veľký výber stolových hier 
 
Na každom stretnutí nájdu hráči iné hry, ponuka je naozaj bohatá. Prísť môžu sami alebo so svojou rodinou či dokonca s celou partiou.
 
„Nápad je preto dobrý, lebo človek sa úplne uvoľní, zahrá sa, spozná nových kamarátov. Hry sú k dispozícii zadarmo, na štyroch rôznych miestach od 14.00 do 19.00 hod. Pozývame všetkých hráčov spoločenských hier,“ informovala Zdenka Košová, kultúrna mediátorka mesta Košice.
 
„Potešilo ma, že je tu toľko ľudí, lebo ja som si myslela, že veľa ľudí nepríde, popravde. Možno že zopár, ale nie že to bude mať takýto úspech,“ zamyslela sa účastníčka Karolína.
 
„Sú tu rôzne kooperatívne hry pre celé rodiny, čiže vedia sa zahrať bez toho, aby niekto vyhral a niekto prehral. Veľmi dobré to je pre deti, ak na niečom môžu spolupracovať ako súrodenci, takže to vnímam pozitívne,“ povedala Alena.
 
 
A aké hry si vybrali samotní účastníci? „Mne sa najviac páčia hry ako je Útulná duopata, ktorú hrajú a ešte Spicí královny, ktorú hrám so svojou mamkou,“ pochválila sa Martina.
 
„Ja mám na starosť únikovky, také knižné a dobrodružstvá, ktoré sa tiež rátajú ako hra, lebo sa rozhoduješ vlastným smerom akým pôjdeš. A potom také jednoduchšie hry pre deti ako Doktorka bacilová a Doba kamenná junior,“ dodala Karolína a Barbora pokračovala.
 
„Ja mám rada strategické hry, ktoré sú aj náročnejšie na rozmýšľanie. Nemám veľmi rada hry o náhode. Ale tiež nemám rada komplikované a veľmi dlhé hry.“
 
Hry pre rôzne vekové kategórie 
 
Požičovňa Skús hru aktuálne ponúka na výber vyše 600 hier, či už pre deti, mládež alebo aj pre dospelých.
 
„Funguje to takým spôsobom, že nemáme kamennú predajňu, ale u nás doma mám všetky hry zgrupené a ak si chce niekto požičať nejakú hru, ide na stránku www.skushru.sk, kde si vyberie, o akú hru má záujem a objedná si ich. Ja si ich pripravím a dám vedieť, že hry sú pripravené. Príďte do Barce ku nám domov a tieto hry si prevezme. Po stanovenom čase ich vráti, s tým, že je tam výpožičná cena a je tam záloha, aby som mal istotu, že tie hry sa ku mne domov vrátia,“ informoval P. Menšík.
 
Ak si chcete pred požičaním hru najprv vyskúšať, príďte na podujatie Spoznaj rozmanitý svet spoločenských hier.
 
„Milujeme spoločenské hry a doma nám už dochádza priestor v skriniach, preto už nechceme kupovať každú hru a tento model požičať si hru – vyskúšať si hru a až tú, ktorá sa nám bude najviac páčiť si ju kúpiť, sa nám zdá geniálny,“ dodala Marta.
 
Najbližšie sa akcia uskutoční 24. apríla vo výmenníku Štítová v mestskej časti Staré mesto.
(11:16, red)
Diskusia
Pridať komentár