VIDEO | Prešovská univerzita otvorila svoje brány

1531x
13. Apríl 2022
Deň otvorených dverí na Prešovskej univerzite
Pozrite si našu videoreportáž 
 
Po minuloročnej prestávke Prešovská univerzita znova otvorila svoje brány pre uchádzačov o štúdium. Odprezentované boli jednotlivé fakulty, v budove Vysokoškolského areálu mohli záujemcovia získať odpovede na všetko, čo súvisí so štúdiom i zo životom na univerzite.
 
„Prešov je nádherné mesto. Sú tu rôzne možnosti pre študentov. Študenti ma dnes pri svojich prezentáciách presvedčili o tom, že na univerzite sú naozaj dobré vzťahy. Na menších aj väčších fakultách vládne priateľská a rodinná atmosféra,“ uviedol Peter Kónya, Rektor Prešovskej univerzity.
 
„Prijímacie konanie vo všeobecnosti momentálne prebieha na všetkých štúdijných programoch, ale na niektorých programoch sú talentové skúšky. Na filozofickej fakulte sa talentová skúška týka iba mediálnych štúdií či hudobného a výtvarného umenia. Konkrétne inštrukcie zverejňujeme na na stránke,“ informoval Michal Bočák, Prodekan pre vzdelávaciu činnosť Filozofickej fakulty.
 
„Rozprávame potencionálnym študentom o našej fakulte, našich skúsenostiach či praxi. Odpovedáme im na to, čo ich zaujíma,“ povedala Klaudia, Fakulta zdravotníckych odborov.
 
POZRITE SI FOTOGALÉRIU:
 
Študenti tejto univerzity sprevádzali budúcich študentov okolo stanovísk po celý deň. Záujemcovia o štúdium mohli vyskúšať rôzne úlohy či pokusy. Katedra fyziky, matematiky a techniky si pripravila pre budúcich uchádzačov o štúdium zopár pokusov s tekutým dusíkom.
 
„U nás sa môžu informovať ako to prebieha. Máme tu pripravené rôzne brožúry, kde si môžu naštudovať všetky naše odbory, taktiež si môžu prezrieť časopisy či učebnice našich profesorov, ktoré používame na štúdium,“ dodal Tomáš, Pedagogická fakulta.
 
„Katedra medicínsko-technických odborov prezentuje študentom rôzne obrázky z diagnostických procesov, ako napríklad krvné nátery, odber z kapilárnej žily či parafínové bločky z patológie. Taktiež sem ponúkajú základné informácie o odbore rádiológ,“ informoval Ján, Fakulta zdravotníckych odborov.
 
„Ponúkame im prvotné informácie, ktoré sa týkajú prijímačiek, pretože na Fakulte športu sa vykonávajú talentové skúšky, kde sa testujú ich zručnosti. Tieto skúšky pozostávajú z plávania, gymnastickej zostavy či vytrvalostného člnkového behu,“ povedal Štefan, Fakulta športu.
 
„Reprezentujeme Fakultu manažmentu, kde sa naši budúci študenti môžu hlásiť na tri štúdijné katedry. Na výber sú Katedra manažmentu, obchodného manažmentu a marketingu, či Katedra turizmu, hotelierstva a kúpeľníctva,“ uviedla Barbara, Fakulta manažmentu, ekonomiky a obchodu.
 
Počas dňa otvorených dverí bol v priestoroch školy pripravený bohatý sprievodný program či tombola. Prešovská univerzita má osem fakúlt, osem celouniverzitných pracovísk, viac ako osemtisíc študentov a viac ako dvesto študijných programov.
(15:30, red)
Diskusia
Pridať komentár