Polícia počas veľkonočných sviatkov posilní dopravné a poriadkové hliadky

1373x
13. Apríl 2022
Dopravno – bezpečnostná akcia „Život“ počas veľkonočných sviatkov
 Zamerajú sa na kontrolu dodržiavania rýchlostí
 
Polícia počas nadchádzajúcich sviatkov predpokladá zvýšenú intenzitu cestnej premávky. Počas veľkonočných sviatkov posilnia dopravné a poriadkové hliadky na celom Slovensku, do opatrení zapojí aj železničných policajtov. Akcia Život začne už vo štvrtok a potrvá až do pondelkového večera.
 
S cieľom zvýšenia bezpečnosti všetkých účastníkov cestnej premávky budú policajti riadiť premávku na nehodových miestach a dohliadať na frekventovaných križovatkách či cestných ťahoch. Pôsobiť budú aj na miestach väčšej koncentrácie osôb, ako sú bary, kostoly, stanice, cintoríny, nákupné centrá či diskotéky.
 
Posvietia si aj na disciplinovanosť chodcov, cyklistov a motocyklistov. Vo zvýšenej miere sa zamerajú na kontrolu dodržiavania najvyšších dovolených rýchlostí a dodržiavanie zákazu požívania alkoholu a iných návykových látok.
 
 Usmerňovanie a riadenie premávky počas sviatkov
 
Polícia neustále upozorňuje a pripomína aj teraz, že vodiči pod vplyvom alkoholu v žiadnom prípade na cesty nepatria. Jazda v opitosti nad jedno promile je trestný čin, za ktorý hrozí až ročné väzenie. Takéto prípady budú policajti riešiť nekompromisne.
 
Pre zaujímavosť, keďže v ostatných rokoch sa protipandemické opatrenia dotkli aj premávky na cestách, počas minuloročných veľkonočných sviatkov sa stalo 56 dopravných nehôd, pri ktorých zomreli tri osoby, dve sa zranili ťažko a 12 osôb utrpelo ľahké zranenia.
 
Polícia radí: „Jazdite trpezlivo, predvídavo, dodržiavajte dopravné predpisy a ak sadnete za volant, tak len s triezvou hlavou.“
Platí to vždy, nielen počas veľkonočných sviatkov.
(10:00, red, KRPZ)
Diskusia
Pridať komentár