VIDEO | Na SSOŠ v Bardejove prebieha týždeň nových zručností

1479x
06. Apríl 2022
Študenti si počas týždňa nových zručností vystriedajú viaceré odbory
Pozrite si našu videoreportáž 
 
Na Súkromnej strednej odbornej škole v Bardejove sa prvý rok koná týždeň nových zručností, kde študenti prvého ročníka majú možnosť nahliadnuť do praxe ostatných odborov školy.
 
Týmto spôsobom chcú spestriť a ozvláštniť vyučovanie. Táto týždenná výmena má dopomôcť k tomu, aby nadobudli základné vedomosti a priučili sa tak viacerým zručnostiam.
 
Na konci získavajú certifikát
 
„V tomto školskom roku sme pre žiakov prvého ročníka pripravili pilotný projekt nových zručností v odbore, kedy v rámci medzipredmetových vzťahov chceme ukázať žiakom aj iné odbory, ktoré máme na škole. Dávame im možnosť získať základne zručnosti v odboroch, ktoré sa vyučujú na našej škole, pretože na konci každého dňa žiaci dostávajú certifikát,“ informovala zástupkyňa M. Pinzíková.
 
Zmena potešila aj študentov, ktorí si pochvaľovali a odpovedali nám aj na otázku, či by daný odbor chceli študovať.
 
„Rôzne veci sa tu vymýšľajú. Hrali sme tu divadielko, ktoré sme vymýšľali podľa obrazu a teraz máme stoličkový tanec,“ uviedla Petra, študentka odboru kaderník.
 
Zmena odborov 
 
Študenti si môžu vyskúšať prax v odbore ako manikér - pedikér, kaderník, kozmetik, krajčír, animátor voľného času, či hostinský.
 
„Momentálne máme týždennú prax s tým, že každý deň máme niečo iné. Dnes robíme nechty, kde sa učíme japonskú manikúru, peelingy, masky a zábaly,“ dodala Sofia, študentka odboru kozmetik.
 
Pre prvákov si pripravili aj certifikát, ktorý obdržia po skončení každého dňa.
 
„Pre stredoškolákov je to veľmi dobre, pretože sa naučíme všeličo nové. Je to pre nás taká výzva, kde sa naučíme niečo iné,“ uviedla Vieroslava, študentka odboru manikér – pedikér.
 
Škola plánuje tento projekt uskutočniť aj budúci rok pre prvákov, ktorí budú mať záujem nabrať nové skúsenosti.
(15:15, red) 
 
Diskusia
Pridať komentár