Nadácia PSK prerozdelila na pomoc ukrajinským utečencom 27-tisíc eur

1191x
05. Apríl 2022
Ide o sponzorský dar od slovenskej spoločnosti
Nadácia pomohla ukrajinským utečencom 
 
Nadácia PSK pre podporu rodiny sa aktuálne angažuje aj v pomoci ukrajinských utečencom. Vďaka svojim sponzorom a donorom pomohla s dovybavením krajských ubytovacích zariadení elektrickými spotrebičmi a zabezpečením zdravotníckeho materiálu pre utečencov.
 
Najnovšie schválila na pomoc utečencom prerozdelenie finančných prostriedkov vo výške 27-tisíc eur, ktoré dostala ako finančný dar od slovenského sponzora.
 
Členovia správnej rady Nadácie PSK pre podporu rodiny schválili na svojom zasadnutí 4.apríla prerozdelenie finančných prostriedkov vo výške 27-tisíc eur pre ukrajinských utečencov. Ide o finančný dar, ktorý nadácii poskytla slovenská spoločnosť z Bratislavy.
 
 
Financie budú konkrétne využité na zabezpečenie ubytovacieho zariadenia pre utečencov v bývalej budove SOŠ dopravnej na Konštantínovej ulici v Prešove, kde je aktuálne ubytovaných približne 80 migrantov, prevažne matiek s deťmi.
 
Určené sú ale aj na zabezpečenie ďalších ubytovacích miest, ktoré krajská samospráva zriadila na účely núdzového ubytovania migrantov pri internátoch, ubytovniach a penziónoch župných stredných škôl v Poprade, Prešove, Bardejove, Svidníku, Vranove nad Topľou, Svite, Snine, Starej Ľubovni i Sabinove.
 
Do týchto zariadení je na základe aktívnej spolupráce s koordinátormi a dobrovoľníkmi a z dôvodu pribúdajúcich utečencov potrebné doplniť ďalšie materiálne vybavenie. Na zakúpenie matracov, potravín, liekov a zdravotníckeho materiálu sa zo sponzorského daru vyčlenilo 15-tisíc eur. Na kúpu a montáž sprchovacích boxov, ale aj na zabezpečenie voľnočasových aktivít pre deti konkrétne v SOŠ dopravnej v Prešove bude použitých celkovo 12-tisíc eur.
 
Nadácia PSK pre podporu rodiny nedávno poskytla zdravotnícky materiál a lieky vojnovým utečencom vďaka finančnej pomoci od Ľubovnianskej nemocnice vo výške takmer 2 900 eur.
 
Dovybavenie ubytovacích zariadení PSK novými elektrickými spotrebičmi - chladničkami, pračkami, rýchlovarnými kanvicami a pod., bolo možné vďaka ďalšiemu sponzorskému daru, a to v objeme takmer 9 500 eur. 
(15:38, PSK) 
Diskusia
Pridať komentár