VIDEO | Na ZŠ Komenského v Bardejove pasovali piatakov

1425x
04. Apríl 2022
Piatakov pasovali veľkou ceruzou
 Pozrite si našu videoreportáž
 
Školský parlament na ZŠ Komenského 23 v Bardejove si pre piatakov pripravil slávnostné pasovanie a zábavný program, v ktorom súťažili v rôznych disciplínach. Triedni učitelia pasovali žiakov veľkou ceruzou.
 
„Už niekoľko rokov máme na našej škole túto tradíciu, kde tak isto ako pasujeme prvákov, tak sa pasujú aj naši piataci, aby mali pocit, že sú na druhom stupni. Je to pre nich tiež určitá zmena, takže školský parlament spolu so mnou aj kolegyňou, ktoré sme členmi plus starší žiaci, ktorí majú na starosti to, že týchto piatakov si berieme k sebe a teraz ich pasujeme. Vždy im pripravíme súťažné disciplíny, kde následne skladajú sľub piataka. Triedne učiteľky ich symbolicky pasujú veľkou ceruzkou, aby vedeli, že patria ku nám,“ uviedla Viktória Vasilegová, členka školského parlamentu a učiteľka slovenského jazyka.
 
 
Piataci mali možnosť súťažiť v štyroch disciplínach, ktoré si pre nich vymysleli starší spolužiaci siedmeho ročníka.
 
Súťažili a zabavili sa 
 
Kužeľový beh, kop na bránu, zaplietanie vrkočov, či krútenie s obručou, aj to boli súťaže, v ktorých si žiaci mohli zmerať sily.
 
„Bolo to úžasné. Hlavne dobré disciplíny, na ktorých sme sa zabavili,“ dodala piatačka Stanislava.
 
Na otázku, aká bola prvá súťaž, nám odpovedal piatak Šimon Hnatko. „Skončil som druhý v prvej súťaži, kde som držal lyžičku s guličkou a behal pomedzi kužele.“
 
Škola privítala približne 80 piatakov. Žiaci tak vstúpili na druhý stupeň s úsmevom a dobrou náladou. Okrem tejto aktivity školský parlament pravidelne usporadúva aj školský ples, vianočnú burzu, či Valentínsku poštu.
(13:23, red)
 
Diskusia
Pridať komentár