VIDEO | Bardejovské kúpele a.s. podali pomocnú ruku ľuďom z Ukrajiny

2343x
30. Marec 2022
Klienti sú ubytovaní v Hoteli Helios
Pozrite si videoreportáž 
 
Akciová spoločnosť Bardejovské kúpele podala pomocnú ruku ľuďom z Ukrajiny, ktorých zasiahla vojna a ktorí utiekli z krajiny, ktorá je v týchto dňoch bombardovaná. Aktuálne sa v kúpeľoch nachádza 72 ľudí, ubytovaní sú v Hoteli Helios, ktorý sa nachádza na okraji kúpeľov. Väčšinou ide o bývalých klientov Bardejovských kúpeľov.
 
„Máme tu obchodných partnerov, s ktorými sme ešte v januári, februári spolupracovali, ktorí nám tu dovážali turistov. Takže nie je potrebné mať žiadne obavy. Naši klienti môžu byť úplne spokojní, pretože títo ľudia utiekli iba kvôli vojne a všetci sú ochotní vrátiť sa hneď späť, ako vojna skončí,“ povedala ekonomicko-obchodná riaditeľka Bardejovských kúpeľov a.s. Tamara Šatanková.
 
Všetci Ukrajinci sú pravidelne testovaní, takže nie je žiaden dôvod na obavu o vlastné zdravie.
 
„Na Slovensku sa nachádzame už približne mesiac a sme veľmi radi, že nás Bardejovské kúpele prijali. Sú tu hlavne ženy s malými deťmi i staršie ženy, muži museli ostať bojovať na Ukrajine. Ja osobne už s kúpeľmi spolupracujem viac ako 20 rokov, mám svoju vlastnú cestovnú kanceláriu a moji klienti si dovolenku v týchto kúpeľoch veľmi chvália. Teraz som sa tu ocitla za týchto okolností aj ja a cítim sa tu bezpečne, preto chcem poďakovať všetkým ľuďom, ktorí pomáhajú nám, Ukrajincom,“ prezradila Ukrajinka Larysa Artemchut, majiteľka cestovnej kancelárie.
 
 
„My sme tu preto, aby sme pomáhali a my chceme pomáhať. Verím, že táto pomocná ruka im pomáha aspoň natoľko, že vedia, že sú tu v bezpečí, že je o nich postarané a že raz sa nám to všetko vráti. A hlavne, aby sa oni mali kde vrátiť späť, to je pre nás to najdôležitejšie,“ dodala Šatanková.
 
Bardejovské kúpele sú otvorené pre širokú verejnosť, poskytujú všetky procedúry a k dispozícii sú všetky kúpeľné zdravotnícke zariadenia.
(18:55, red) 
Diskusia
Pridať komentár