V Košiciach sa strieľalo!

1706x
26. Marec 2022
Policajná akcia, zameraná na drogových dílerov, skončila výstrelmi
 
 
Už dlhšiu dobu mali košickí kriminalisti v hľadáčiku osoby podozrivé z drogovej trestnej činnosti. V spolupráci s košickými „kukláčmi“ sa preto v piatok (18.3.) krátko pred 18. hodinou uskutočnila policajná akcia, zameraná na zadržanie ľudí, obchodujúcich s drogami.
 
Keďže sa vozidlo zn. VW Golf, v ktorom mali byť osoby, voči ktorým bola akcia smerovaná, nachádzalo na jednom z košických sídlisk, služobné motorové vozidlo zablokovalo výjazd z parkoviska.
 
Aj napriek jasným a zrozumiteľným výzvam, aby vodič tohto vozidla vypol chod motora a z vozidla vystúpil, vodič výzvy policajtov nerešpektoval.
 
S autom prudko cúvol vzad, pričom narazil do jedného zo zasahujúcich policajtov, ktorého odhodilo na zem a narazil aj do tam zaparkovaného vozidla zn. Opel Corsa, ktoré bolo nárazom posunuté z parkovacieho miesta na trávnatú plochu.
 
Aj napriek tomu sa vodič snažil s vozidlom z miesta ujsť, vjazd aj výjazd z parkoviska bol však zatarasený služobným policajným autom, preto do neho začal vodič VW Golf opakovane narážať, a potom opäť tak prudko cúvol, že policajti museli uskočiť.
 
 
Keďže vodič na výzvy stále nereagoval a svojim konaním a bezohľadnou jazdou ohrozoval život a zdravie zasahujúcich policajtov, bolo policajtmi pohotovostného policajného útvaru v zmysle zákona o Policajnom zbore, s maximálnym dôrazom na to, aby nedošlo k ohrozeniu nezúčastnených osôb a za dodržania všetkých bezpečnostných opatrení, využité oprávnenie použiť donucovacie prostriedky, a to hrozba zbraňou a varovný výstrel do vzduchu.
 
Vodič VW Golf však stále neupustil od svojho konania, výstrely, smerované na kolesá vozidla preto pokračovali. Aj po prestrelení pneumatík sa vodič ďalej snažil uniknúť z miesta, avšak „zradilo“ ho poškodenie vozidla a po zákroku kukláčov skončili v putách 2 osoby, nachádzajúce sa vo vozidle, a to 38-ročný muž a 37-ročná žena.
 
Zranení policajti i unikajúci vodič boli ošetrení, muž ostal hospitalizovaný v jednej z košických nemocníc, traja policajti utrpeli iba ľahké zranenia.
 
Kriminalisti spolu s technikom miesto udalosti dokumentovali do neskorých hodín. Počas toho boli v interiéri VW Golf nájdené igelitové vrecúška s obsahom neznámej hnedej kryštalickej látky, nezisteného množstva, igelitové vrecúška s obsahom neznámej bielej kryštalickej látky, nezisteného množstva, a ďalšie veci pochádzajúce z drogovej trestnej činnosti.
 
 
Všetky veci boli zaistené a zaslané na kriminalisticko-expertízne skúmanie. Časť zaisteného materiálu bola predložená na expertízne skúmanie a podľa vyjadrenia expertov by bolo možné vyrobiť 165 jednorazových dávok drogy.
 
Po zadokumentovaní udalosti a vykonaní nevyhnutných procesných úkonov bolo vyšetrovateľkou odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach začaté trestné stíhanie pre trestný čin útoku na verejného činiteľa a trestný čin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi.
 
Získaná dôkazná situácia umožnila vyšetrovateľovi odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach zo zločinu útoku na verejného činiteľa a zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi, obviniť 38-ročného Košičana, ktorému v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na tri až 10 rokov. Košický policajný vyšetrovateľ zároveň spracoval podnet na vzatie obvineného muža do väzby.
(17:41, KRPZKE)
Jozef Takač
26.03.2022 19:37
Tuto ulicu by mali policajti častejšie navštevovať ,hlavne vo večerných hodinách,iste by našli viac dilerov.
Pridať komentár