Benefičný bowlingový turnaj pomôže ľuďom z Ukrajiny

1247x
16. Marec 2022
Výťažok je 10 500 eur
Príspevok poputuje na účet obce Ubľa 
 
Celkovo 10 500 eur sa podarilo vyzbierať na 14. ročníku Benefičného bowlingového turnaja. Financie pomôžu utečencom z Ukrajiny, ktorí prichádzajú cez hraničný priechod do obce Ubľa.
 
Aj tento rok mal tradičný Benefičný bowlingový turnaj, ktorý sa konal 14. marca, charitatívny rozmer. Vyzbieraná suma 10 500 eur však tentoraz nie je určená pre vybrané rodiny v núdzi, naopak pomôže utečencom z Ukrajiny. Čiastka poputuje na účet obce Ubľa, ktorá každodenne podáva pomocnú ruku ľuďom utekajúcim pred vojnou.
 
 
„Charitatívny turnaj zareagoval na aktuálnu spoločenskú situáciu, ktorou dnes všetci žijeme a bezprostredne sa dotýka aj nášho kraja. Chcem poďakovať všetkým, ktorí sa turnaja zúčastnili a aj takýmto spôsobom prejavili solidaritu ľuďom utekajúcim pred vojnou. Výťažok z turnaja sme totiž venovali obci Ubľa na zabezpečenie pomoci utečencom, ktorí prichádzajú na hranice vyčerpaní, hladní a vystrašení,“ uviedol predseda Prešovského samosprávneho kraja Milan Majerský.
 
Zapojilo sa 24 družstiev 
 
Podujatia, ktorého organizátorom bol PSK a spoločnosť 4 SPORT, sa zúčastnili desiatky známych osobností verejného, spoločenského života, ale aj podnikateľskej sféry z celého kraja. Pre dobrú vec sa dovedna zapojilo 24 družstiev. Dohromady sa podarilo vyzbierať 10 500 eur.
 
„Nesmierne si vážim toto veľké gesto, ktoré naozaj pomôže. Financie použijeme na prevádzku záchytného tábora pre utečencov, hlavne pre matky s deťmi. Práve tieto skupiny prichádzajú najčastejšie a nepretržite cez deň či v noci častokrát s jednou taškou, v ktorej majú celý svoj život. Sú to ľudia, ktorí prežívajú bezprostredne hrôzy vojny. V Ubli sa im snažíme zmierniť ich ťažkú situáciu a poskytnúť im to základné - od ubytovania, stravy, ošatenia cez potravinové balíčky na ďalšiu cestu. Veľká vďaka všetkým, ktorí takto nezištne pomáhajú,“ uviedla v súvislosti s prevzatím finančného daru starostka obce Ubľa a zároveň poslankyňa PSK Nadežda Sirková.
 
Do turnaja, ktorý sa konal po 14-ty raz, sa zapojilo mesto Prešov, Prešovská univerzita, Spravbytkomfort, Unistav, Metrostav, Tomark, Agroteam a ďalší.
(13:17, oddelenie komunikácie a propagácie PSK)
Diskusia
Pridať komentár