V Košiciach sa začalo očkovanie Novavaxom

981x
16. Marec 2022
V Košiciach sa začalo očkovanie Novavaxom
 
Do veľkokapacitného centra v Košiciach dorazili vakcíny Nuvaxovid od spoločnosti Novavax. Košický samosprávny kraj nimi začal očkovať v pondelok 14. 3.
 
Pre všetkých záujemcov sú k dispozícii každý druhý deň v pracovnom týždni, to znamená v pondelok, stredu aj v piatok, vždy v čase od 16:00 do 18:00 hod.
 
Očkovacia látka Nuvaxovid je založená na báze bielkoviny
 
Na rovnakom princípe fungujú aj očkovacie látky, ktoré sa využívajú napríklad proti žltačke či chrípke. Vakcína je dvojdávková a medzi podaním prvej a druhej dávky by malo uplynúť 21 dní.
 
Všetci záujemcovia starší ako 18 rokov sa môžu na očkovanie zaregistrovať prostredníctvom formulára na webovej stránke korona.gov.sk.
 
Na Slovensku je doposiaľ možné aplikovať obe dávky tejto vakcíny, posilňujúca tretia dávka je nateraz v schvaľovacom procese.
 
 
V košickom veľkokapacitnom centre na Ostrovského ulici 1 budú zdravotníci počas týždňa podávať aj vakcíny Pfizer, Moderna, Janssen. Očkovanie sa tam bude realizovať vždy popoludní od 14:00 hod. okrem soboty, kedy sa nebude očkovať. Nedeľné ráno je vyhradené pre vakcináciu tínedžerov od 12 do 17 rokov a dopoludnie bude očkovanie pokračovať dospelými.
 
V krajskom meste sa bude počas 11. týždňa očkovať ešte pred kúpaliskom Červená hviezda, pričom vítaní sú okrem východniarov aj záujemcovia z Ukrajiny. Očkuje sa tam vakcínami Comirnaty od Pfizer/BioNTech a vakcínou Janssen od Johnson & Johnson.
 
Ambulancia na kolesách 
 
Do miest už tradične vyrazí aj ambulancia na kolesách, tentoraz bude k dispozícii v Rožňave, Trebišove, Dobšinej, Kráľovskom Chlmci, Čiernej nad Tisou i Veľkých Kapušanoch.
 
Obyvatelia, ktorým doposiaľ slúžili veľkokapacitné očkovacie centrá v Michalovciach a v Spišskej Novej Vsi, môžu vakcináciu absolvovať v najbližších nemocniciach. Od spustenia očkovania podala župa spolu takmer 381 000 vakcín proti ochoreniu COVID - 19, z toho vyše 91 900 výjazdovo.
(9:44, web.VUCKE.sk)
Diskusia
Pridať komentár