Košického podpaľača už obvinila polícia, stíhaný je väzobne

1273x
10. Marec 2022
Založil požiar v centre mesta
 
Požiar založil na viacerých miestach (Foto: FB/Polícia SR - Košický kraj) 
 
Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach po vykonaní potrebných procesných úkonov a vyhodnotení získaných dôkazov zo zločinu všeobecného ohrozenia v jednočinnom súbehu so zločinom poškodzovania cudzej veci obvinil 47-ročného muža z okresu Rimavská Sobota, ktorý podľa doterajšieho vyšetrovania v nedeľu (6.3.) krátko pred polnocou spôsobil požiar v centre Košíc.
 
Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach Jana Mésarová, požiar založil na viacerých miestach v podchode budovy, vedúcom do jednej z prevádzok a k obytným častiam bytového domu na Hlavnej ulici.
 
K zraneniu osôb našťastie nedošlo  
 
„Obvinený muž podľa doterajšieho vyšetrovania v podchode poškodil rúrku plynovej prípojky, odkiaľ začal unikať plyn do priestoru. Potom za pomoci doposiaľ neznámej horľavej látky v zápalnej fľaši založil požiar na viacerých miestach. V tom čase sa v prevádzke nachádzalo približne 22 ľudí. V tomto prípade, našťastie, k zraneniu osôb nedošlo. Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky. Požiar bol uhasený príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru. Polícia miesto udalosti dôkladne zadokumentovala v spolupráci so zisťovateľom príčin vzniku požiarov HaZZ, a po páchateľovi tohto skutku začala intenzívne pátrať,“ ozrejmila Mésárová.
 
 
 
Hovorkyňa doplnila, že do niekoľkých hodín košickí kriminalisti podozrivého muža vypátrali, obmedzili na osobnej slobode a eskortovali na policajné oddelenie. Po vykonaní potrebných úkonov bol umiestnený do cely policajného zaistenia.
 
Škodu predbežne vyčíslili na 17-tisíc 
 
„Obvinený muž svojim úmyselným konaním vydal do nebezpečenstva smrti alebo ťažkej ujmy na zdraví tam prítomných ľudí a tiež jeho konanie smerovalo k vzniku nebezpečenstva škody veľkého rozsahu na cudzom majetku. Pri požiari došlo k poškodeniu vnútorných omietok a dverí nachádzajúcich sa v podchode, k zadymeniu priestorov v suteréne bytového domu i k poškodeniu plynovej prípojky a zaneseniu vzduchotechniky. Spôsobená škoda bola predbežne vyčíslená na 17 000 eur,“ uzavrela Mésárová.
 
Krajská polícia upozorňuje, že obvinený muž, ktorému za tieto skutky hrozí po dokázaní viny trest odňatia slobody na štyri až 10 rokov, je stíhaný väzobne.
(13:39, KRPZ KE)
 
Diskusia
Pridať komentár