Košičan nahlásil bombu na michalovskej stanici, už čelí obvineniu

639x
09. Marec 2022
Hrozí mu až päť rokov za mrežami
Na miesto boli vyslané všetky záchranné zložky. Ilustračná foto: pexels.com
 
Muž, ktorý v utorok (8. 3.) nahlásil bombu na michalovskej stanici, je už v rukách polície a čelí obvineniu.
 
Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach Jana Mésarová, v utorok, pár minút po 01.00 hod., bol na linke 159 Mestskej polície v Michalovciach prijatý telefonický hovor. Neznámy mužský hlas oznámil, že „na vlakovej stanici je bomba, dávajte si pozor“ a hovor ukončil.
 
„Na miesto boli hneď vyslané všetky záchranné zložky, ktoré z priestorov objektu evakuovali prítomné osoby. Policajti miesto zabezpečili a privolaný bol aj psovod zo služobným psom, špeciálne vycvičeným na vyhľadávanie výbušnín. Počas pyrotechnickej prehliadky sa prítomnosť výbušniny nepotvrdila,“ povedala hovorkyňa.
 
 
Chytili ho na pumpe
 
Volajúci muž po svojom „nemiestnom žarte“ však policajtom dlho neunikal a do 20 minút skončil v rukách mužov zákona.
 
„Michalovskí policajti OO PZ muža, ktorý svojim telefonátom oznámil poplašnú správu, hoci vedel, že je nepravdivá, a ktorá vyvolala opatrenia vedúce k nebezpečenstvu znepokojenia časti obyvateľstva, vypátrali na jednej z neďalekých čerpacích staníc a na mieste ho obmedzili na osobnej slobode,“ vysvetlila Mésarová.
 
Až päť rokov za mrežami
 
Hovorkyňa dodala, že vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Michalovciach po vykonaní potrebných procesných úkonov a vyhodnotení dôkazov vzniesol obvinenie pre trestný čin šírenia poplašnej správy voči 38-ročnému Jozefovi z Košíc.
 
Vyšetrovateľ PZ zároveň spracováva podnet na vzatie obvineného muža do väzby. Po dokázaní viny obvinenému hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.
(8:55, red)
Diskusia
Pridať komentár