V Košiciach začne premávať „jednotka“

2215x
08. Marec 2022
Obnovenie je len dočasné
Linka číslo 1 kedysi jazdila po Hlavnej v Košiciach. Ilustračná foto: FB/Mesto Košice
 
Cestujúcich košickou MHD čaká novinka v električkovej doprave. Dopravný podnik mesta Košice (DPMK) v priebehu marca opäť zavedie do prevádzky linku číslo 1.
 
Informovalo o tom mesto Košice na sociálnej sieti s tým, že obnovenie tejto linky je len dočasné.
 
„Zavedenie linky súvisí s modernizáciou električkového depa, kde musí DPMK počas modernizácie výrazne znížiť výpravu električiek, keďže práce na modernizácii údržbovej základne prebiehajú za plnej prevádzky električkovej dopravy. Z toho dôvodu je nutné na nevyhnutný čas električkovú dopravu preorganizovať,“ vysvetlilo mesto.
 
 
Trasa linky
 
Ako ďalej uviedlo mesto, na linku číslo 1 budú nasadené aktuálne najnovšie vozidlá typu Vario LF2+ s dĺžkou 22 metrov, ktoré budú premávať po trase Važecká - Južná trieda - Námestie osloboditeľov - Námestie Maratónu mieru – Havlíčková.
 
Podľa slov mesta ďalším dôvodom obnovenia linky je aj zachovanie spojenia sídliska Nad jazerom a Južnej triedy so severnou časťou centra (Námestie Maratónu mieru a Havlíčková).
 
„Spojenie sídliska Nad jazerom so Severom bude kvôli modernizácii Slaneckej cesty dočasne obmedzené. Linka č. 9 bude mať konečnú na Námestí Maratónu mieru a linka č. 4 bude presmerovaná k Botanickej záhrade,“ dodalo mesto.
(11:59, red, Mesto Košice)
Diskusia
Pridať komentár