Východniari si priplatia. Od marca sa zvýšili ceny vodného a stočného

2395x
08. Marec 2022
O nových cenách rozhodol Úrad pre reguláciu sieťových odvetví
Vodárne sa nepretržite starajú o dodávku vody pre takmer milión obyvateľov. Ilustračná foto: pexels.com
 
Východoslovenská vodárenská spoločnosť (VVS) zvýšila ceny za vodné a stočné. O nových cenách, ktoré vstúpili do platnosti od 1. marca, rozhodol Úrad pre reguláciu sieťových odvetví.
 
Informovala o tom spoločnosť VVS na svoje webovej stránke s tým, že aj ceny elektriny, plynu a uhlia prudko rastú.
 
Vodárne sa pritom nepretržite starajú o dodávku vody pre takmer milión obyvateľov a odkanalizovanie zhruba 700-tisíc obyvateľov. Zároveň prevádzkujú 99 čistiarní odpadových vôd a jej služby musia byť k dispozícii nepretržite.
 
„V rámci svojej činnosti VVS, a.s. pracuje s energiami a vzhľadom na tento nespochybniteľný fakt, bolo nevyhnutné pristúpiť k zvýšeniu ceny vodného a stočného,“ reagujú vodárne na zvýšenie cien.
 
 Porovnanie starých a nových cien. Foto: VVS
 
Zvýšenie cien
 
Odberatelia tak po novom budú za výrobu a dodávku pitnej vody verejným vodovodom (vodné) platiť 1,7933 eur s DPH za kubický meter. Odvedenie a čistenie odpadovej vody verejnou kanalizáciou (stočné) ich bude teraz stáť 1,3566 eur s DPH za kubický meter. Od marca tiež išla nahor cena za distribúciu pitnej vody verejným vodovodom pre obecné vodárenské spoločnosti, a to na 1,1094 eur s DPH za kubický meter.
(10:55, red, VVS)
Diskusia
Pridať komentár