Košická župa očkuje už aj v  stanovom mestečku pri Červenej hviezde

646x
08. Marec 2022
Očkovacia kója na železničnej stanici je nateraz zatvorená
Kontajnerové mestečko na kúpalisku Červená hviezda. Foto: FB/KSK
 
Košický samosprávny kraj (KSK) zriadil očkovacie miesto aj v kontajnerovom mestečku, ktoré sa nachádza na kúpalisku Červená hviezda v Košiciach na Staničnom námestí. Reaguje tak na aktuálnu situáciu v súvislosti s príchodom vojnových utečencov z Ukrajiny.
 
Informovala o tom hovorkyňa predsedu KSK Anna Terezková s tým, že nielen obyvatelia z Ukrajiny, ale aj zo Slovenska majú na výber z vakcín Comirnaty od Pfizer/BioNTech a vakcín Janssen od Johnson & Johnson.
 
Každého záujemcu zdravotníci bezplatne zaočkujú každý deň v týždni v čase od 8.00 do 18.00 hod.
 
„Toto očkovacie miesto slúži dočasne namiesto očkovacej kóje priamo v budove železničnej stanice v Košiciach, ktoré bolo doposiaľ otvorené vždy v piatok,“ vysvetlila hovorkyňa.
 
 
Aj na Ostrovského ulici
 
Ako ďalej uviedla v Košiciach je záujemcom aj naďalej k dispozícii veľkokapacitné očkovacie centrum na Ostrovského ulici, a to aj napriek tomu, že časť priestorov je vyhradená na skladovanie humanitárnej pomoci pre vojnových utečencov.
 
Zaočkovať sa tam bude možné do piatka vždy popoludní od 14.00 do 18.00 hod. a v nedeľu dopoludnia. V nedeľu (13. 3.) ráno sa na rad dostanú tínedžeri vo veku od 12 do 17 rokov.
 
Vo veľkokapacitných centrách v Michalovciach aj v Spišskej Novej Vsi sa bude očkovať v sobotu (12. 3.) dopoludnia.
 
Zdravotníci v teréne počas tohto týždňa podajú záujemcov vakcíny v Sobranciach Sečovciach, Krompachoch, Strážskom i v Gelnici.
 
Harmonogram očkovania nájdete TU:
(9:25, red, KSK)
 
Diskusia
Pridať komentár