Počas nedele sa už v obchodných centrách nezaočkujete. Prešovský kraj upravuje vakcinačný režim

1233x
03. Marec 2022
V sobotu vakcínu sprístupnia v skrátenom čase
Nedeľné očkovanie župa celkom ruší a v sobotu jeho čas skracuje o tri hodiny (Foto: PSK) 
 
Krajská samospráva v tomto týždni pristupuje k ďalšej úprave očkovacieho režimu. Vakcínu v prešovskom a popradskom nákupnom dome aktuálne sprístupní len v piatok a sobotu – v tento deň v skrátenom štvorhodinovom čase.
 
Nedeľné očkovanie sa podľa informácií, ktoré zverejnila župa, na oboch miestach nezrealizuje. Redukciou očkovacích termínov kraj reaguje na aktuálny záujem o vakcínu proti koronavírusu zo strany verejnosti. Ten už niekoľko týždňov klesá. Prešovská župa preto v prebiehajúcom týždni znižuje počet očkovacích dní z troch na dva.
 
Očkovanie na svojich tradičných vakcinačných miestach v obchodných centrách Eperia Prešov na Sídlisku Sekčov a Max Poprad na Dlhých Honoch sprístupní už len v piatok a sobotu.
 
 
Nedeľné očkovanie župa celkom ruší a v sobotu jeho čas skracuje o tri hodiny. V piatok 4. marca bude proticovidová vakcína Janssen alebo Pfizer/BioNTech v prešovskom aj popradskom nákupnom dome dostupná v tradičnom čase od 15.00 do 18.00 hodiny.
 
V sobotu 5. marca sa začiatok očkovania v zmienených nákupných domoch posúva. Realizovať sa bude až od 13.00 hodiny a potrvá do 17.00 hodiny. PSK je pripravený zaočkovať či preočkovať posilňovacou dávkou všetkých záujemcov, ktorí v piatok a v sobotu do obchodných centier prídu.
 
Počas posledného februárového víkendu (od 25. do 28. februára) jeho očkovacie tímy aplikovali len 202 vakcín. Z nich 122 v Prešove a 80 v Poprade, pričom prvoočkovancov tvorilo približne 9%.
 
Celkovo od začiatku roka 2022 krajská samospráva aplikovala takmer 17-tisíc vakcín proti ochoreniu COVID-19.
(14:44, PSK)
 
Diskusia
Pridať komentár