VIDEO | Žiaci ZŠ na Wolkerovej ulici vzdali hold Petre Vlhovej

1513x
02. Marec 2022
Do projektu sa zapojili aj rodičia
Pozrite si videoreportáž 
 
Úspech olympijskej víťazky, na ktorú je hrdé celé Slovensko, si našiel miesto aj na chodbách Základnej školy na Wolkerovej ulici v Bardejove. Zimné zlato našej zjazdovej lyžiarky tamojší tretiaci oslávili jedinečným spôsobom.
 
„Mňa osobne to veľmi napĺňa, pretože život pedagóga nie je len o učení, ale o tom celkovo žiť ten život s deťmi okolo nás. Prežívať s nimi radosť, trápenia. Myslím si, že práve v tejto dobe je to také povzbudzujúce,“ uviedla učiteľka prvého stupňa a iniciátorka projektu Daniela Petričová.
 
„Najviac ma bavilo, že sme mohli vystrihovať, maľovať a tak ďalej,“ priblížil tretiak Samuel.
 
Talent, ktorý je výzvou  
 
„O Petre Vlhovej viem, že má 26 rokov, vyhrala spolu 6 medailí, je najväčšia lyžiarka na celom svete,“ doplnila tretiačka Nela.
 
Na príprave projektov sa podieľali aj rodičia. Škola na Wolkerovej ulici má svojho družobného partnera v Sliači, skúsenosti z takýchto tvorivých činností si pravidelne vymieňajú.
 
„Vnímali sme to aj tak, že okrem toho, že je talentovaná, tak musela na tom talente pracovať, bola pre nás takou výzvou. Aj my – či už je to oblasť športu, alebo oblasť učenia – môžeme dokázať veľa,“ uzavrela Petričová.
(14:24, red)
 
Diskusia
Pridať komentár