V nemocnici v Šaci aj naďalej klesá počet zamestnancov s COVID-19

539x
01. Marec 2022
Nemocnica mení aj prevádzku vakcinačného centra
Počet hospitalizovaných pacientov s ochorením COVID-19 zostáva v nemocnici na vysokej úrovni. Ilustračná foto: Nemocnica Košice – Šaca
 
Aktuálna situácia v nemocnici Košice-Šaca je aj naďalej ovplyvnená pandémiou COVID-19. Počet hospitalizovaných pacientov s týmto ochorením zostáva na vysokej úrovni, naďalej však klesá počet absentujúcich zamestnancov.
 
Informovala o tom v utorok (1. 3.) šačianska nemocnica na svojej webovej stránke.
 
„Aktuálne poskytujeme zdravotnú starostlivosť 29 pacientom s ochorením COVID-19 na bežnom lôžku a ďalší dvaja si vyžadujú podporu umelej pľúcnej ventilácie. Polovica zo všetkých hospitalizovaných pacientov je zaočkovaných,“ uviedol riaditeľ nemocnice Pavol Rusnák.
 
Podľa jeho slov postupne klesá hlavne počet neprítomných zamestnancov. Kým minulý týždeň nemocnica evidovala 47 zamestnancov mimo pracovný proces, v súčasnosti je mimo práce 32 zamestnancov s potvrdeným ochorením COVID-19.
 
 
Len raz týždenne
 
Nemocnica zároveň pripomína, že od marca dochádza k zmene prevádzky Vakcinačného centra na Poliklinike VA U. S. Steel Košice.
 
„Vakcinácia registrovaných a v prípade voľných kapacít aj neregistrovaných záujemcov bude realizovaná už iba jeden deň v týždni, vždy v piatok,“ vysvetlila nemocnica.
 
V piatok (4. 3.) sa bude ešte poslednýkrát očkovať v čase od 7.00 do 14.30 hod. Následne bude od (11. 3.) až do odvolania vakcinačné centrum nemocnice fungovať od 7.00 do 11.00 hod.
(13:50, red, Nemocnica Košice-Šaca)
Diskusia
Pridať komentár