Vo veľkokapacitnom očkovacom centre v Košiciach sa bude očkovať aj novou vakcínou

834x
01. Marec 2022
V Košiciach majú obyvatelia k dispozícii aj tri verejné očkovacie miesta
Vakcína Nuvaxovid je dvojdávková. Medzi podaním prvej a druhej dávky by malo uplynúť 21 dní. Ilustračná foto: FB/KSK
 
Vo veľkokapacitnom očkovacom centre v Košiciach sa od budúceho týždňa začne očkovať novou vakcínou Nuvaxovid od spoločnosti Novavax.
 
Informovala o tom hovorkyňa predsedu Košického samosprávneho kraja (KSK) Anna Terezková.
 
„Od pondelka (7. 3.) budú k dispozícii termíny v rámci veľkokapacitného očkovacieho centra v pondelok, stredu, piatok popoludní v čase od 16.00 do 18.00 hod. a v nedeľu dopoludnia od 10.30 do 12.00 hod. Vakcína je dvojdávková a medzi podaním prvej a druhej dávky by malo uplynúť 21 dní. Očkovacia látka Nuvaxovid je založená na báze bielkoviny. Na rovnakom princípe fungujú aj očkovacie látky, ktoré sa využívajú napríklad proti žltačke či chrípke,“ vysvetlila hovorkyňa s tým, že všetci záujemcovia starší ako 18 rokov sa môžu na očkovanie zaregistrovať prostredníctvom formulára zverejneného na korona.gov.sk.
 
 
Harmonogram na tento týždeň
 
Ako ďalej uviedla, počas aktuálneho týždňa bude očkovanie prebiehať vo veľkokapacitnom očkovacom centre v Košiciach na Ostrovského ulici. Do piatka budú zdravotníci očkovať vždy od 14:00 do 18:00 hod. a v nedeľu dopoludnia sa budú môcť zaočkovať nielen dospelí, ale aj tínedžeri.
 
V Košiciach majú obyvatelia k dispozícii aj tri verejné očkovacie miesta, a to v nákupnom centre na Námestí osloboditeľov, kde sa bude očkovať vo štvrtok.
 
Ďalej nákupné centrum na Trolejbusovej ulici, ktoré bude otvorené v sobotu. Otvorená bude aj očkovacia kója v priestoroch košickej železničnej stanice, kde sa bude očkovať v piatok od 9.00 do 17.00 hod.
 
Zdravotníci tiež vyrazia do terénu a obyvatelia sa môžu prísť zaočkovať do Rožňavy, Trebišova, Dobšinej, Kráľovského Chlmca, Čiernej nad Tisou, aj Veľkých Kapušian.
 
„V súvislosti s aktuálnou situáciou v susednej Ukrajine a prílevom vojnových utečencov na územie Slovenska župa dáva do pozornosti, že očkovanie môžu v prípade záujmu absolvovať aj vojnoví utečenci,“ dodala Terezková.
 
Harmonogram očkovania nájdete TU:
(10:05, red)
Diskusia
Pridať komentár