Grand Coffee – Pražiareň, ktorá do Bardejovských Kúpeľov prináša neopakovateľný kávový zážitok

4666x
27. Február 2022
Do Bardejovských Kúpeľov prináša neopakovateľný kávový zážitok
 
Grand Coffee je lokálna pražiareň nachádzajúca sa v pokojnom prostredí Bardejovských Kúpeľov. V tejto pražiarni dýchajúcej rodinnou atmosférou dbajú predovšetkým na čerstvosť a kvalitu kávy.
 
Zakladateľ bardejovskej pražiarne, Lukáš, nie je vo svete kávy nováčikom. V kávovom biznise sa pohybuje, už od roku 2006.
 
Niekoľko rokov pôsobil v zahraničí, kde zbieral skúsenosti. Neskôr sa vrátil späť na rodné Slovensko, kde mohol tieto nadobudnuté skúsenosti naplno zúročiť. Bolo to v dobe, kedy sme si ešte všetci objednávali „piccolo” a „presso”.
 
PRAŽIAREŇ GRAND COFFEE A JEJ ZAČIATKY
 
Všetko sa to začalo dovozom talianskych značiek káv na Slovensko. Avšak časom, ako sa vyvíjala kávová kultúra na Slovensku, sa zákazníci čoraz viac začali zaujímať o pôvod a čerstvosť kávy.
 
 
Tento záujem o kvalitnú kávu s overeným pôvodom a prvotriednou čerstvosťou je možné uspokojiť jedine ako prvovýrobca. A tak si Grand Coffee v roku 2013 zadovážila ich prvú jednokilovú pražičku. Takto začali svoju „púť“ praženia výberovej kávy.
 
V súčasnosti pražia na plne profesionálnom zariadení, kde kvalitu praženia strážia nielen skúsení pražiari, bratia Lukáš a Mišo, ale taktiež aj špičková počítačová technika. Tá je už nevyhnutná na to, aby bolo možné ustrážiť najvyššiu kvalitu praženia.
 
Pražiareň kávy v Bardejovských Kúpeľoch dbá o to, aby pre svojich zákazníkov priniesla iba tú najlepšiu kávu. Preto si každá výberová káva, ktorá je zaradená do ponuky, prejde náročným procesom.
 
 
Začína to výberom odrody a nastavením krivky praženia pre vyťaženie maxima z jej chuťového potenciálu. Nasleduje vyzretie v špeciálnych nádobách. Nakoniec je výberový proces ukončený ochutnávkou a výberom tej najlepšej kávy spomedzi niekoľkých dávok pražených rôznymi spôsobmi.
 
Kúpeľná pražiareň kávy všetkých srdečne pozýva do ich pražiarne v Bardejovských Kúpeľoch. Všetky kávy si však môžete zakúpiť aj na ich e-shope. V ponuke e-shopu sú aj prémiové sypané čaje pochádzajúce z BIO hospodárstva a doplnkový sortiment, ako sú šálky na kávu či degustačné balenia a vzorky.
 
PONUKA KÁV
 
V ponuke sú rôzne druhy káv - 100 % arabica, 100 % robusta, 100 % bezkofeínová arabica či rôzne blendy. Kávy v portfóliu tejto pražiarne sú vhodné na espresso, filter či zalievanie.
(16:11, PR ČLÁNOK)
Diskusia
Pridať komentár