Situácia na hraničných priechodoch s Ukrajinou je zatiaľ pokojná. Vstup umožnia všetkým, ktorí utekajú pred vojnou

1464x
25. Február 2022
Oddnes v prevádzke aj priechod Veľké Slemence
Na hraničnom priechode Ubľa (Foto: MV SR) 
 
Policajný zbor Slovenskej republiky zabezpečuje zvyčajný chod na hraničných priechodoch s Ukrajinou. Informácie o zmenách priebežne aktualizuje ministerstvo vnútra ako aj samotná polícia.
 
Ako informoval na svojom webe ešte včera rezort vnútra, v prevádzke sú všetky hraničné priechody na hranici s Ukrajinou - okrem železničného hraničného priechodu Čierna nad Tisou – Čop, kde bola zastavená osobná doprava.
 
Včera o 22. hodine zatvorili hraničný priechod Veľké Slemence, prevádzku na ňom obnovili dnes, 25. februára po 8:00 hodine. Bude otvorený, rovnako ako aj ostatné spomínané priechody, nonstop.
 
Komu bude umožnený vstup na Slovensko?
  • Vstup umožnia všetkým osobám, ktoré utekajú pred vojnovým konfliktom.
  • Vstup na územie Slovenskej republiky po individuálnom posúdení umožnia aj osobám, ktoré nemajú platný cestovný doklad (biometrický pas).
Čakacie lehoty
  • HP Vyšné Nemecké: 12 hodín (prevádzkový čas - nonstop)
  • HP Ubľa: 8 hodín (prevádzkový čas - nonstop)
Polícia upozorňuje ľudí, že doba čakania sa môže predĺžiť. Úrad hraničnej a cudzineckej polície Prezídia PZ a Finančná správa situáciu monitorujú a robia všetko pre zabezpečenie plynulej premávky.
 
„Sme pripravení v prípade zvýšeného prílevu ľudí z Ukrajiny na Slovensku posilniť výkon kontroly a výkon služby na slovensko-ukrajinskej hranici a zvýšiť počet hraničných priechodov o takzvané hotspoty. Tu budú príslušníkom Policajného zboru pomáhať aj Ozbrojené sily SR, aby sme mohli registrovať prichádzajúcich ľudí a usmernili ich," ozrejmil rezort vnútra na svojej webovej stránke. 
(8:35, MV SR, red)
 
Diskusia
Pridať komentár