VIDEO | V ANTICU pokrstili vlastný spevník a oslávili fašiangy

2639x
24. Február 2022
Krstnou mamou nového diela sa stala speváčka Anka Poráčová
 Pozrite si videoreportáž
 
Náročné pandemické obdobie vystriedala bezprostredná radosť. Sociálny dom ANTIC vydal vlastný spevník, ktorý oficiálne uviedli do života na sklonku februára. Krstnou mamou nového diela sa stala speváčka Anka Poráčová.
 
„Po tejto ťažkej dobe, aj my sme skoro vôbec nevystupovali, takže sa po dlhšom čase rozveselíme a teším sa, že rozveselíme aj týchto staručkých ľudí, ktorí to určite nemajú ľahké a troška im prinesieme radosť a úsmev na tvár,“ uviedla speváčka ľudových piesní a krstná mama spevníka Anka Poráčová.
 
Na tvorbe Pesničiek z babičkinej truhličky sa podieľali zamestnanci aj samotní klienti zariadenia, spevník ilustrovala klientka kresliaca ľavou rukou. Krst knižky spojili s fašiangovými oslavami, ktoré sprevádzal kultúrno-zábavný program.
 
Vznik spevníka podporila aj Komunitná nadácia Bardejov 
 
„Spev a pekné slovo lieči. Ja verím, že to dnes našich klientov vyliečilo a bude liečiť aj ďalej. Prichádza jar, leto, tešíme sa na príjemné dni. Či už to budú pesničkári, alebo iné vystúpenia, urobíme všetko pre to, aby sme našim klientom dopriali predovšetkým radosť,“ doplnil generálny riaditeľ Sociálneho domu ANTIC n.o. Bardejov Jaroslav Živčák.
 
Spevník vznikol vďaka finančnej podpore sociálneho zariadenia, ale aj vďaka Komunitnej nadácii Bardejov, ktorá realizovala projekt s názvom BLÍZKOSŤ – BLÍZKYCH.
(14:37, red)
 
Diskusia
Pridať komentár