V Bardejove obnovia 3 základné školy. Revitalizáciou prejdú aj vnútrobloky na dvoch sídliskách

1900x
24. Február 2022
Zmena vizuálu a šetrenie energie
V prípade sídliska Vinbarg pôjde už o druhú etapu (Foto: FB/ Mesto Bardejov - oficiálna stránka) 
 
Štvrtý februárový týždeň priniesol na pôdu mestského úradu v Bardejove diskusiu o rozvojových projektoch. Základná škola Vinbarg, Základná škola na Komenského ulici a Základná škola Bartolomeja Krpelca prejdú viacerými zmenami.
 
Ako uviedla samospráva na sociálnej sieti, v prípade všetkých troch základných škôl sa bude jednať o rozsiahle stavebné úpravy tak, že sa zmení nielen ich celkový vzhľad, ale dosiahne sa aj výrazná úspora energií, čo je primárnym cieľom realizovaných prác.
 
S realizáciou spomínaných projektov chce mesto začať čoskoro, aby stihli investičné aktivity k začiatku nového školského roka ukončiť.
 
 
 Revitalizovať budú aj vnútroblok na Družbe (Foto: FB/ Mesto Bardejov - oficiálna stránka) 
 
„Ide najmä o projekty znižovania energetických nákladov troch základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta - ZŠ na Komenského ulici, ZŠ B. Krpelca (v dvoch etapách) a ZŠ na sídlisku Vinbarg, ako aj projektov revitalizácie vnútroblokových priestorov na sídlisku Družba a sídlisku Vinbarg,“ popisuje samospráva.
 
Podľa zverejnených informácií predstavuje celková suma nenávratného finančného príspevku všetkých troch projektov vyše 5 miliónov eur, pri 5%-tnom kofinancovaní samosprávou. Schválením prešli aj projekty, vďaka ktorým sa budú revitalizovať vnútroblokové priestory na sídlisku Vinbarg a na sídlisku Družba. V prípade sídliska Vinbarg ide o druhú etapu.
 
„V prvom prípade bola schválená dotácia na projekt v sume takmer 960-tisíc eur, v prípade druhého projektu je schválená suma takmer 1 milión 200-tisíc eur."
(9:24, red, mesto Bardejov)
 
Diskusia
Pridať komentár