Vyššia bezpečnosť a zachovaná dostupnosť služieb. Svidník začína s vybudovaním nových lávok k modrému mostu

1535x
23. Február 2022
 Projekt bude realizovať bardejovská firma
Mesto podpísalo zmluvu so spoločnosťou Dopravné staviteľstvo Bardejov s.r.o. (Foto: mesto Svidník) 
 
Svidnícke lávky pre peších na modrom moste budú čoskoro opravené. Mesto uviedlo, že podľa zmluvy s dodávateľom stavby by tomu tak mohlo byť do 4 mesiacov.
 
V piatok 18. februára bola podpísaná zmluva medzi štatutárom mesta Svidník, primátorkou Marcelou Ivančovou a konateľom firmy Dopravné staviteľstvo Bardejov s.r.o.
 
Projekt je podporený z Ministerstva investícii, regionálneho rozvoja a informatizácie na Rekonštrukciu chodníkov pre peších a cyklistov na moste cez rieku Ladomírka, tzv. modrý most, vo výške takmer 165-tisíc eur. Cenové ponuky predložili 4 stavebné firmy. Víťazná cena je 203 804,54 eur s DPH.
 
Lepšie dochádzanie do práce 
 
Získaných 164 872,80 eur sa použije na zachovanie dostupnosti služieb a základnej infraštruktúry pre obyvateľov z ulice gen. Svobodu a Karpatská. Okrem iného bude pre občanov zachovaná dostupnosť do základnej školy, materskej školy a k mestskému úradu, či do nemocnice.
 
Mimoriadne dôležitá bezpečnosť bola v tomto prípade najdôležitejším aspektom žiadania dotácie. Zvýši sa bezpečnosť obyvateľov a eliminuje sa riziko stretu obyvateľov s motorovým vozidlom, uľahčí sa dochádzanie do práce a občianska vybavenosť pre obyvateľov jednotlivých sídlisk.
(9:29, mesto Svidník, red)
 
Diskusia
Pridať komentár