Sociálna poisťovňa začala vydávať potvrdenia o vyplatených dôchodkových dávkach

2439x
23. Február 2022
Neodkladajte to na poslednú chvíľu
Potvrdenie vydajú väčšinou na počkanie (Foto: pixabay) 
 
Sociálna poisťovňa spustila vydávanie potvrdení seniorom o vyplatených dôchodkových dávkach. Budú ich potrebovať najmä pracujúci dôchodcovia, a to k daňovému priznaniu za minulý rok.
 
Ako informovala Sociálna poisťovňa, seniori by si vyžiadanie potvrdenia, najmä v súčasnej nepriaznivej epidemiologickej situácii, nemali nechávať na poslednú chvíľu.
 
Podľa Sociálnej poisťovne tak dôchodcovia stihnú lehotu na podávanie daňových priznaní do konca marca a poisťovni to pomôže plynule vybavovať ich žiadosti.
 
Akým spôsobom môžete požiadať o potvrdenie?
  • Informačno-poradenské centrum telefonicky na bezplatnej linke 0800 123 123,
  • elektronicky prostredníctvom formulára na webovej stránke Sociálnej poisťovne Formulár pre otázky,
  • na emailovej adrese podatelna@socpoist.sk,
  • dôchodca, ktorý má zriadenú e-schránku na portáli www.slovensko.sk, môže o potvrdenie požiadať aj prostredníctvom nej a potvrdenie dostane touto cestou.
„Pobočky a klientske centrá Sociálnej poisťovne pripravujú na žiadosť dôchodcu potvrdenia zväčša na počkanie. Ak bol však dôchodok priznaný v predchádzajúcom roku alebo bola vykonaná zmena v jeho vyplácaní, príprava potvrdenia trvá dlhšie. Ústredie Sociálnej poisťovne ho v takom prípade posiela dôchodcovi na adresu jeho bydliska poštou,“ dodala Sociálna poisťovňa na svojom webe.
(8:37, red)
 
Diskusia
Pridať komentár