V  Košiciach budú od marca fungovať už len tri očkovacie kóje

836x
21. Február 2022
Záujem o očkovanie v Košickom kraji klesá
 
Za uplynulý týždeň župní zdravotníci podali 900 vakcín, z toho 63 ľudí absolvovalo prvú dávku, 206 druhú a najviac 631 záujemcov tretiu dávku. Foto: FB/KSK
 
Košický samosprávny kraj (KSK) aj naďalej eviduje znížený záujem o očkovanie proti ochoreniu COVID-19. Z tohto dôvodu nastane od 1. marca zmena v harmonograme. Týkať sa to bude košických nákupných centier, v ktorých boli dlhodobo v prevádzke krajské očkovacie kóje.
 
Informovala o tom hovorkyňa predsedu KSK Anna Terezková s tým, že v Košiciach budú mať ľudia od začiatku marca k dispozícii už len tri verejné očkovacie miesta. Ide o nákupne centrum na Námestí osloboditeľov, kde sa bude očkovať každý štvrtok, nákupné centrum na Trolejbusovej ulici, ktoré bude otvorené vždy v sobotu.
 
Otvorená ostane aj očkovacia kója na košickej železničnej stanici, kde budú zdravotníci k dispozícii každý piatok.
 
V ďalších troch obchodných centrách v Košiciach košická župa od 1. marca z dôvodu nízkeho záujmu utlmí činnosť očkovacích miest.
 
 
 
Očkovanie novou vakcínou
 
„Aj napriek zníženému počtu vakcinačných miest, ktoré bude možné operatívne otvoriť, je Košický samosprávny kraj pripravený začať očkovať novou vakcínou od spoločnosti Novavax. Na vakcináciu budú vyčlenené termíny v očkovacom centre v Košiciach. Každý, kto má záujem o túto vakcínu, sa môže registrovať na očkovanie prostredníctvom formulára zverejneného na korona.gov.sk. Ide o dvojdávkovú proteínovú vakcínu, medzi podaním prvej a druhej dávky by malo uplynúť 21 dní. Registrácia je možná pre osoby staršie ako 18 rokov,“ vysvetlila Terezková.
 
Harmonogram na tento týždeň
 
Počas aktuálneho týždňa bude očkovanie prebiehať vo veľkokapacitnom očkovacom centre v Košiciach na Ostrovského ulici bude v prevádzke každý deň v týždni. Od pondelka do piatka budú zdravotníci očkovať vždy od 14:00 do 18:00 hod. a počas víkendu v dopoludňajších hodinách.
 
V nedeľu (27. 2.) ráno sa rad dostanú aj najmenšie deti vo veku od 5 do 11 rokov a hneď po nich aj tínedžeri od 12 do 17 rokov.
 
V prevádzke naďalej ostáva aj veľkokapacitné očkovacie centrum v Michalovciach, na Gymnázium Pavla Horova, ktoré sa otvorí v sobotu (26. 2.). V rovnaký deň sa bude očkovať aj v Spišskej Novej Vsi v telocvični Hotelovej akadémie na Markušovskej ceste.
 
„Zdravotníci opäť vyrazia aj do terénu, obyvatelia sa môžu prísť zaočkovať do Sobraniec, Sečoviec, Krompách, Strážskeho i Gelnice. Poslednýkrát však budú k dispozícii všetky očkovacie kóje v košických v nákupných centrách,“ dodala hovorkyňa.
 
Harmonogram očkovania nájdete TU:
(15:45, red)
Diskusia
Pridať komentár