Košičania môžu opäť zadarmo využiť študentskú právnu poradňu

573x
21. Február 2022
Poradňu môžete využiť 27. apríla
Záujemcovia o poradenstvo sa môžu zastaviť na Magistráte mesta Košice a na miestnom úrade MČ Košice – Staré Mesto. Ilustračná foto: pexels.com
 
Právnická fakulta Univerzity Pavla Jozefa Šafárika (UPJŠ) v Košiciach v spolupráci s mestom Košice a mestskou časťou Košice - Staré Mesto si pre Košičanov pripravila projekt Študentská právna poradňa.
 
Informovalo o tom mesto Košice na sociálnej sieti s tým, že Košičania budú môcť vďaka tejto poradni získať bezplatnú právnu analýzu svojho právneho problému, ktorú pre nich vypracujú študenti práva pod dohľadom skúsených advokátov.
 
„Hlavnou myšlienkou Študentskej právnej poradne je spojenie praktického vzdelávania študentov a študentiek práva a pomoci osobám, ktoré majú právny problém, ale nemôžu si dovoliť profesionálnu pomoc advokáta. Poskytnutie pomoci pre klienta tkvie vo vypracovaní právnej analýzy jeho prípadu, súčasťou ktorej bude právny rozbor prípadu a konkrétne možnosti jeho riešenia,“ vysvetlilo mesto.
 
 
Poradia v týchto oblastiach
 
Na študentov sa budú môcť Košičania obrátiť v právnych oblastiach ako je občianske právo, rodinné právo, obchodné právo, pracovné právo, právo sociálneho zabezpečenia, správne právo a daňové právo.
 
Právna poradňa bude fungovať od 21. februára do 27. apríla tohto roka. Záujemcovia o poradenstvo sa môžu zastaviť na dvoch miestach, a to na Magistráte mesta Košice, kde je však potrebné sa na stretnutie vopred objednať cez kanceláriu prvého kontaktu.
 
Druhým miestom je miestny úrad MČ Košice – Staré Mesto. Poradňa tam bude fungovať každý utorok od 22. 2. v čase od 14.30 do 16. 00 hod. a každú stredu od 23. 2. v rovnakom čase.
 
Bližšie informácie nájdete TU:
(13:10, red)
Diskusia
Pridať komentár