Takmer 50 rokov stará budova škôlky sa konečne dočkala opravy

696x
21. Február 2022
Rekonštrukcia stála vyše 442-tisíc eur
Vďaka rekonštrukcii pribudli v škôlke aj nové preliezky v exteriéri. Foto: KSK
 
Takmer päťdesiat rokov stará budova materskej školy (MŠ) na Vajanského ulici v Rožňave sa dočkala rekonštrukcie. Prešla obnovou nielen zvonku a zvnútra, ale jej kapacity sa rozšírili o tri nové triedy.
 
Informovala o tom hovorkyňa predsedu Košického samosprávneho kraja (KSK) Anna Terezková s tým, že stavbári na rekonštrukcii začali pracovať minulý rok.
 
Na oprave pracovali päť mesiacov a práce prebiehali za plnej prevádzky škôlky tak, aby nenarušili vzdelávací proces.
 
 
Zateplenie budovy či nová spoločenská miestnosť
 
Komplexná obnova škôlky pozostávala z rekonštrukcie pavilón A, kde boli vymenené okná vchodové dvere, okrem toho boli zateplené aj obvodové steny a strecha.
 
Súčasťou prác bola tiež rekonštrukcia kúrenia, rozvodov elektriky aj obnova interiéru. Zmenené bolo i dispozičné riešenie priestoru na prvom podlaží. Vďaka nemu vznikla spoločenská miestnosť slúžiaca napríklad pre pohybové aktivity detí, ktorá v škôlke doposiaľ chýbala.
 
 
 Foto: KSK
 
Nové preliezky a ihrisko
 
„Naša materská škola neprešla väčšou opravou od svojho vzniku. Dočkali sme sa naozaj komplexnej obnovy, ktorá zahŕňala aj práce v exteriéri. Deťom slúži nové ihrisko, pieskovisko, preliezky i oddychová zóna. Veľkou novinkou je aj takzvaný prírodovedný kútik, vďaka ktorému môžu deti spoznávať prírodu a učiť sa nové veci hravou formou,“ povedala riaditeľka MŠ Eva Petrová.
 
Rekonštrukcia za vyše 442-tisíc eur
 
Ako ďalej uviedla hovorkyňa, mesto Rožňava získalo na komplexnú obnovu MŠ finančné prostriedky z eurofondov a dotáciu mestu pomohla sprostredkovať košická župa. Rozpočet projektu predstavoval viac ako 442-tisíc eur, pričom vyše 382-tisíc eur tvoril nenávratný finančný príspevok.
 
„Aj tento projekt je príkladom nezastupiteľného miesta župy pri sprostredkovaní peňazí z eurofondov. Mestám a obciam sa snažíme pomôcť zrealizovať zámery, na ktoré by ich vlastný rozpočet nestačil,“ dodal predseda KSK Rastislav Trnka.
(11:35, red, KSK)
Diskusia
Pridať komentár