Vydra si urobila výlet do potravín, prešovskí mestskí policajti riešili ďalší kuriózny prípad

544x
17. Február 2022
Netradičný odchyt dopadol na výbornú
 
Prešovskí mestskí policajti majú na konte ďalší kuriózny prípad. Po splašených koňoch, kravách či rysovi absolvovali stretnutie s vydrou v potravinách.
 
Ako priblížilo mesto Prešov, v jednej z predajní na Ulici 17. novembra sa pod regálom skrývala vydra riečna. Príslušníci mestskej polície vydru odchytili a bez zranení ju vypustili na brehu rieky Torysa.
 
Počas druhej februárovej nedele prijali prešovskí mestskí policajti oznámenie o neznámom zvierati, ktoré zablúdilo do spomínanej predajne potravín.
 
Vypustili ju do prirodzeného prostredia 
 
„Hliadka ihneď dorazila na miesto. Po chvíli sa ukázalo, že pod regálmi s tovarom sa ukrýva vydra riečna. Vyškolený pracovník mestskej polície zviera odchytil a umiestnil do prepravnej klietky. Keďže sa jednalo o chránený druh, ďalší postup mestskí policajti konzultovali s pracovníkom ochrany prírody,“ uviedlo mesto.
 
Podľa informácií, ktoré zverejnilo mesto, vydra nebola zranená, tak ju na základe odporúčania vypustili do voľnej prírody, mimo zastavanú oblasť, pri rieke Torysa.
 
V prípade prešovskej mestskej polície nešlo o prvý kuriózny prípad, majú ich za sebou už niekoľko. Skúsenosť už mali s medveďom, splašenými koňmi, kravami, diviakmi či rysom. Nedeľný odchyt vydry bol však pre nich prvý.
(11:41, red, mesto Prešov)
 
 
Diskusia
Pridať komentár