Epidemiologická situácia na košických základných školách sa začala rapídne zhoršovať

754x
17. Február 2022
V karanténe je vyše dvetisíc žiakov
V košických školách bolo k strede v karanténe 125 tried. Ilustračná foto: FB/Mesto Košice
 
Epidemiologická situácia na košických základných školách (ZŠ) sa po poklese od začiatku februára začala opäť rapídne zhoršovať.
 
Ako uviedlo mesto Košice na svojej webovej stránke, z celkovo 34 škôl v jeho zriaďovateľskej pôsobnosti evidujú k strede (16. 2.) prípady ochorenia COVID-19 u svojich žiakov alebo zamestnancov na 27 školách.
 
 
V karanténe je vyše dvetisíc žiakov
 
„Počty žiakov na prezenčnej výučbe nám v posledným dňoch začali prudšie klesať. Kým v uplynulom týždni bolo v karanténe 645 žiakov, v súčasnosti je ich už takmer 2 100, čo predstavuje 13 percent všetkých našich detí,“ povedala vedúca oddelenia školstva magistrátu mesta Košice Beáta Lopušniaková.
 
Najhoršia situácia je momentálne na ZŠ Tomášikova, kde je vo štvrtok a piatok celý druhý stupeň na dištančnom vzdelávaní. Dôvodom bol pozitívny test u desiatich učiteľov.
 
„Prezenčné vyučovanie na ZŠ Laca Novomeského momentálne funguje bez 28 pozitívnych žiakov a päť pedagógov. Okrem toho do karantény spolu so žiakmi deviatich tried poputovali aj traja nezaočkovaní zamestnanci,“ spresnilo mesto s tým, že desiatku pozitívnych zamestnancov a 29 žiakov evidovali v stredu aj na ZŠ Hroncova.
 
Podobná situácia je aj na ZŠ Trebišovská 12, ZŠ Park Angelinum a ZŠ Kežmarská 28.
 
V košických školách bolo k strede v karanténe 125 tried. Doposiaľ najhoršia situácia bola koncom januára, keď v karanténe bolo 195 tried.
(9:31, red)
Diskusia
Pridať komentár