V Prešove oceňovali dobrovoľnícke skutky, Krajské srdce na dlani získali aj Bardejovčania

1885x
17. Február 2022
Odovzdávali sa ceny i poďakovania
Na fotografii ocenené sestry Tkáčové a študenti zo SŠJH a gymnázia v Bardejove (Foto: Prešovské dobrovoľnícke centrum)
 
Krajské srdce na dlani 2021 už pozná svojich víťazov. Dobrovoľnícke príbehy z Prešovského kraja sa tak ešte viac dostali do povedomia širokej verejnosti.
 
Počas druhého februárového týždňa sa v prešovskom klube STROMORADIE odovzdávali krajské srdcia na dlani vybraným dobrovoľníckym príbehom. Ako uviedlo Prešovské dobrovoľnícke centrum (PDO), tento večer nepatril len oceneným. Bol akýmsi poďakovaním všetkým nominovaným na ocenenie za ich inšpiratívne dobrovoľnícke aktivity v Prešovskom kraji.
 
„Napriek tomu, že organizáciu aj samotné podujatie sprevádzali protipandemické opatrenia, zavládla počas večera neopakovateľná atmosféra,“ opísalo PDO po udalosti.
 
Ocenenie „Srdce na dlani” sa udeľuje pri príležitosti Medzinárodného dňa dobrovoľníkov a Medzinárodného dňa koordinátorov dobrovoľníkov. Oceňovanie dobrovoľníkov má už dlhé roky pod patronátom Prešovské dobrovoľnícke centrum.
 
Slávnostným večerom, na ktorom sa udeľovali ceny, prítomných sprevádzal herec a moderátor z divadla PORTÁL Lukáš Maťufka. O sprievodný hudobný program sa postarali gitaristi DUO FARSA a známa prešovská skupina HRDZA. Ako uviedlo Prešovské dobrovoľnícke centrum, všetci účinkujúci vystúpili bez nároku na honorár a vyjadrili tak podporu a uznanie nominovaným dobrovoľníkom.
 
Oceňovanie za dobrovoľnícku činnosť bolo rozdelené do kategórií. Ocenených vyberala hodnotiaca komisia, ktorá z 38 nominácií vybrala 12 inšpiratívnych príbehov. Tie získali ocenenie „Krajské Srdce na dlani 2021”.
 
Ocenení a nominovaní Bardejovčania
 
Nominovaní Bardejovčania na Krajské srdce na dlani 2021 - Marcel Tribus, Jana Lešková 
 
Medzi ocenenými dobrovoľníkmi sa objavili aj Bardejovčania. Porotu si získal udržateľný projekt troch sestier Tkáčových s názvom RecyVeci a dobrovoľnícka skupina študentov z bardejovskej SŠJH a gymnázia v zložení Kristína Bertová, Bohuslav Moravec a Matúš Ceľuch. Medzi nominovanými sa objavili aj Bardejovčania Marcel Tribus a Jana Lešková.
 
Ocenení v jednotlivých kategóriách
 
DOBROVOĽNÍK a DOBROVOĽNÍČKA pomáhajúci/a v Prešovskom kraji:
  • MARTIN DAVID z Vranova nad Topľou,
  • MARIKA SMREKOVÁ zo Starej Ľubovne.
KOORDINÁTOK/KA DOBROVOĽNÍKOV/ČOK v Prešovskom kraji:
  • PAULÍNA VITOVIČOVÁ zo Starej Ľubovne,
  • KAMILA ŽILÁKOVÁ z Matejoviec.
DOBROVOĽNÍCKA SKUPINA v Prešovskom kraji:
  • TÍM JÁNA DUDÁŠA z Popradu,
  • SKUPINA ŠTUDENTOV zo SŠJH a gymnázia v Bardejove.
 
DOBROVOĽNÍCKY PROJEKT/PROGRAM v Prešovskom kraji:
  • ČAVARGY - obnova LODENICE SIGORD,
  • RECYVECI.
PODPORA DOBROVOĽNÍCTVA v Prešovskom kraji:
  • MLADÍ PATHFINDERI.
DLHODOBÁ DOBROVOĽNÍCKA POMOC v Prešovskom kraji:
  • MIROSLAV VRÁBEĽ zo Starej Ľubovne,
  • LUCIA HOVANCOVÁ z Lipian.
MIMORIADNE OCENENIE v Prešovskom kraji:
  • MILAN KRAJŇÁK z Hencoviec.
„Zorganizovať takéto podujatie na vlne Omikronu bolo pre nás extrémne náročné. O to viac máme radosť, že sa to napokon podarilo. Bol to večer nabitý emóciami, plný ľudskosti a vzájomnej vďaky,“ dodalo dobrovoľnícke centrum.
 
Záštitu nad podujatím na úrovni Prešovského kraja prevzali predseda Prešovského samosprávneho kraja Milan Majerský a primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová.
(9:11, red, PDO)
 
Diskusia
Pridať komentár