Ministerstvo zdravotníctva začne vyplácať refundácie za prevozy zosnulých na COVID-19

1419x
17. Február 2022
Pozostalí môžu požiadať o finančný príspevok až do výšky tisíc eur
Termín podávania žiadostí je do 30. júna 2022. Ilustračná foto: pixabay.com
 
Pozostalí, ktorým príbuzní zomreli v roku 2021 na ochorenie COVID-19 v zariadení vzdialenom minimálne 100 kilometrov od bydliska, môžu od stredy (16. 2.) požiadať o refundáciu nákladov na ich prevoz. Požiadať môžu o finančný príspevok až do výšky tisíc eur.
 
Ako uviedlo Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR, vzor žiadosti je zverejnený na webovej stránke rezortu a žiadosť je možné podať do 30. júna 2022.
 
 
Žiadosť možno podať viacerými spôsobmi
 
„Žiadosť obsahuje základné informácie o žiadateľovi a zosnulom pacientovi, jej súčasťou je predloženie základných dokladov, originálov alebo kópií. Ide o potvrdenie zdravotníckeho zariadenia o liečbe a prepustení zosnulého pacienta spolu s prepúšťaniu správou. Potvrdenie pohrebnej služby o prevoze, potvrdenie o uhradení prevozu a potvrdenie pohrebnej služby o počte kilometrov a cene za nich,“ spresnilo ministerstvo.
 
Rezort tiež dodal, že žiadosti je možné podávať viacerými spôsobmi. Žiadatelia tak môžu urobiť osobne na podateľni ministerstva zdravotníctva, kuriérom alebo doporučenou zásielkou.
 
„Prosíme žiadateľov, aby v žiadosti uviedli aj svoju funkčnú emailovú adresu pre potrebu vzájomnej komunikácie,“ upozornilo ministerstvo.
(8:20, red, MZ SR)
 
Diskusia
Pridať komentár