Žena z Malcova platila nájdenou kreditkou, stopol ju až denný limit

5861x
15. Február 2022
Nájdená platobná karta vypovedala službu
Poškodenému majiteľovi karty bola spôsobená celková škoda vo výške 120 eur (Foto: ilustračné/canva) 
 
32-ročná žena prevzala platobnú kartu od 14-ročného chlapca (obaja pochádzajú z obce Malcov), ktorý ju našiel pred potravinami v uvedenej obci. Žena s kartou vykonala počas dvoch dní 12 bezkontaktných, bezhotovostných platobných transakcií.
 
Ako uviedla krajská polícia, ďalšie platby, napriek jej snahe nebolo možné vykonať, bol prečerpaný denný limit na karte. Žena tak konala vedome, v úmysle zadovážiť si neoprávnenú finančnú výhodu. Poškodenému majiteľovi karty bola spôsobená celková škoda vo výške 120 eur.
 
 
Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bardejove vzniesol obvinenie 32-ročnej žene z prečinu neoprávnené vyrobenie a používanie platobného prostriedku. Obvinená žena je stíhaná na slobode. Platenie platobnou kartou je dnes už bežným spôsobom platenia. Odcudzenie a stratu je potrebné okamžite nahlásiť (aj telefonicky) bankovej inštitúcii a požiadať o zablokovanie.
 
Tento úkon môžete vykonať i osobne v niektorej z pobočiek banky. Ak ste zistili, že boli aj napriek tomu vykonané nejaké transakcie, nahláste túto skutočnosť na polícii.
(10:24, krpz)
 
 
Diskusia
Pridať komentár