Košická župa bude treťou dávkou očkovať aj deti od 12 rokov, záujem je však minimálny

783x
14. Február 2022
Veľkokapacitné očkovacie centrum v Košiciach bude otvorené každý deň
Košická župa doposiaľ podala viac ako 379-tisíc vakcín proti ochoreniu COVID-19, z toho viac ako 91-tisíc v teréne. Ilustračná foto: FB/KSK
 
Košický samosprávny kraj (KSK) v dôsledku nižšieho záujmu o očkovanie obmedzí prevádzku očkovacej kóje v obchodnom centre v Spišskej Novej Vsi, namiesto dvoch dní sa tam bude očkovať už iba jeden deň v týždni, a to v piatok. Ako to však bude s vakcináciou v Košiciach?
 
Ako informovala hovorkyňa predsedu KSK Anna Terezková, v tomto týždni sa bude očkovať spolu na 23. miestach v Košickom kraji.
 
Očkovanie v Košiciach
 
Veľkokapacitné očkovacie centrum v Košiciach na Ostrovského ulici bude v prevádzke každý deň v týždni. Od pondelka do piatka budú zdravotníci očkovať vždy od 14:00 do 18:00 hod. a počas víkendu v dopoludňajších hodinách. 
 
Záujemcovia môžu aj naďalej využiť i očkovacie kóje v košických obchodných centrách či v budove železničnej stanice v čase od 9.00 do 17.00 hod.
 
„Čo sa týka spustenia očkovania posilňujúcou treťou dávkou pre tínedžerov od 12 do 17 rokov, v čakárni je o ňu v rámci kapacít Košického kraja aktuálne minimálny záujem. Župa je však pripravená očkovať aj túto vekovú kategóriu. Vakcinácia booster dávkou bude prebiehať v nedeľu dopoludnia vo veľkokapacitnom očkovacom centre v Košiciach,“ povedala Terezková.
 
 
Ďalšie mestá v kraji
 
V prevádzke naďalej ostáva aj veľkokapacitné očkovacie centrum v Michalovciach, na Gymnázium Pavla Horova, ktoré sa otvorí v sobotu (19. 2.). V nedeľu (20. 2.) sa bude očkovať aj v Spišskej Novej Vsi v telocvični Hotelovej akadémie na Markušovskej ceste.
 
Do terénu vyrazí aj očkovací autobus, ktorý sa zastaví v Rožňave, Trebišove, Dobšinej, Kráľovskom Chlmci, Čiernej nad Tisou i vo Veľkých Kapušanoch.
 
Zdravotníci pôjdu aj k imobilným ľuďom a vakcínu podajú napríklad v obciach a mestách Prakovce, Smižany, Vojčice, Plešivec, Turňa nad Bodvou, Slovenské Nové Mesto či v zariadení sociálnych služieb v Šemši.
 
Harmonogram očkovania nájdete TU:
(16:10, red)
Diskusia
Pridať komentár